30 metų iki šiandien

Reikšmingiausiu savo gyvenimo įvykiu jauna moteris vadina kelionę į Aziją 2020 metais. Kaip tik tuo metu, kai prasidėjo didžioji pandemijos sukelta suirutė visame pasaulyje.

„Prisipažinsiu, kad tuo metu išgyvenau ne patį lengviausią etapą – atrodė, kad niekas nebedžiugina. Iš mažo miestelio atsikrausčiusi į Vilnių bandžiau įsikabinti į gyvenimą – studijavau ir tuo pačiu dirbau dvejuose darbuose, kaupiau santaupas nuosavam butui įsigyti. Laisvalaikiui laiko beveik nelikdavo, tad dienos taip ir bėgo – mokslai, darbai, namai. Paskutiniu lašu kantrybės taurėje tapo skyrybos su ilgamečiu draugu – paaiškėjo, kad jis jau kurį laiką turi romaną su kita mergina“, – pasakoja Indrė.

Pašnekovė prisipažįsta skyrybas išgyvenusi itin skaudžiai – apie vaikino romaną net nenutuokė, sužinojo visai atsitiktinai, netyčia pamačiusi kitos merginos jam atsiųstą žinutę telefonu. Dėl sprendimo skirtis nė kiek neabejojo, priėmė jį ryžtingai, tačiau dilema tapo iš anksto įteikta buvusio vaikino gimtadienio dovana – kelionė dviem į Tailandą.

„Iš pradžių galvojau, kad tikrai niekur nevažiuosiu – ką aš darysiu svetimoje šalyje visiškai viena? Bet tėtis, su kuriuo palaikome labai artimus santykius, atvedė į protą – o ko sėdėti namuose ir verkti, juo labiau už viską jau sumokėta“, – apie sprendimą vienai keliauti į Tailandą pasakoja mergina.

Tuo metu visi jau kalbėjo apie galimus apribojimus dėl plintančio Covid-19 viruso, tačiau Indrės tai nesustabdė: susikrovė daiktus ir leidosi į pirmąją savo gyvenime kelionę. Jaudulio netrūko, nes nauja buvo viskas: reikėjo susiorientuoti oro uoste, savarankiškai praeiti patikras, nuskridus pasiekti viešbutį.

„Ne tas žodis, kaip baisu buvo. Bet tuo pačiu jaudulys veikė ir kaip gera terapija – žinojau, kad viskas tik mano rankose, turiu susitvarkyti, perlipti per save“, – pasakoja Indrė ir prisipažįsta, kad iššūkių ir kuriozinių situacijų netrūko visos kelionės metu – ir už ekskursiją dėl savo naivumo sumokėjo kone tris kartus daugiau nei vertėjo, ir su taksistais nesusikalbėjus teko ilgokai paklaidžioti, ieškant savo viešbučio.

Vienas toks nesusipratimas tapo lemtingu Indrės gyvenime. Taksistui išleidus Indrę visai ne toje vietoje, kurioje ji norėjo atsidurti, prie netikėtumų jau spėjusi apsiprasti mergina nusprendė pasinaudoti proga ir pasivaikščioti po vietines apylinkes. Užėjusi į vietinį restoranėlį, įsikūrusi paplūdimyje, susipažino su jo šeimininkais. Sužinoję, kad mergina puikiai kalba ne tik angliškai, bet ir rusiškai, restorano šeimininkai pasiūlė jai darbą.

„Iš pradžių tik nusijuokiau, tačiau visų likusių atostogų metu niekaip negalėjau pamiršti gauto pasiūlymo. Būčiau visiška beprotė, jei mesčiau darbus Lietuvoje ir pasilikčiau čia, Tailande, dirbti padavėja. Racionalus protas neleido per arti prisileisti tokios minties, tačiau prieš pat atostogų pabaigą nusprendžiau dar kartą apsilankyti tame restorane ir pasilabinti su šeimininkais. Tik užėjus, restorano šeimininkas pakėlė prijuostę ir mostelėjo juokdamasis, kad pagaliau apsisprendžiau. Ir iš tiesų – tą minutę jau žinojau, kad atgal į Lietuvą kol kas negrįšiu“, – apie gyvenimą pakeitusį sprendimą pasakoja mergina.

Tailande Indrė praleido beveik dvejus metus. Kaip pati juokiasi, ne tik neuždirbo pinigų, bet ir santaupas visas išleido, tačiau savo sprendimo tikrai nesigaili – tai buvo geriausias laikas, kardinaliai pakeitęs požiūrį į patį gyvenimą.

„Tie dveji metai išmokė mane atsipalaiduoti ir mažiau sukti sau galvą dėl to, kas bus ateityje. Grįžusi susiradau puikų darbą, tačiau nebeleidžiu sau grįžti į tuos laikus, kai visas gyvenimas sukosi tik apie darbą. Dabar visai kitaip vertinu asmeninį savo laiką, investuoju į patirtis ir naujus patyrimus. Jau turiu nusipirkusi bilietus dviem kelionėm į priekį ir, galima sakyti, gyvenu geriausią savo gyvenimą“, – sako mergina.

Prekybos tinklo „Iki“ inicijuotas projektas „30 metų iki šiandien“ kviečia visus Delfi skaitytojus dalintis skaniausiomis, juokingiausiomis, įsimintiniausiomis ir jums pačiomis brangiausiomis gyvenimo istorijomis. Pasidalinkite savo prisiminimais ČIA ir kas savaitę laimėkite 100 Eur IKI dovanų kortelę.