30 metų iki šiandien


Prieš daugiau nei trisdešimtmetį šeimą sukūrusios ir tuomet trejų metų sūnų su vyru auginusios Virginijos gyvenimas atrodė daug žadantis, tačiau likimas moteriai buvo negailestingas – ištiktas insulto mirė jos vyras, o po pusmečio bute kilęs gaisras pasiglemžė ir jos mamos gyvybę. Tik per plauką save ir savo sūnų iš ugnies gniaužtų išgelbėjusi moteris pasakoja po to įvykio netekusi praktiškai visko.

„Iki dabar prisimenu tą siaubą, kai degant butui, čiupau sūnų ir šokau pro antro aukšto langą. Deja, liepsnos pražudė mano mamą. Butas visiškai sudegė, todėl su mažamečiu ant rankų atsidūriau tiesiog gatvėje. Trejus metus glaudėmės kur papuolė: laiptinėse, sandėliukuose, patalpose be vandens ir šildymo. Dažnai trūkdavo maisto, rūbų. Vienintelė mano paguoda ir viltis tuo metu buvo sūnus“, – prisimena Virginija.

Visgi net ir didžiausi košmarai kažkada baigiasi. Po trejų išties sudėtingų metų, savivaldybė suteikė Virginijai socialinį būstą. Moteris patikina – turėti savus namus po tokių išbandymų yra nepakartojamas jausmas. Virginijos gyvenime atsirado ir naujas žmogus, su kuriuo moteris susilaukė antrojo vaiko. Negandoms niekada nepasidavusi dviejų vaikų mama susirado ir darbą. Nors uždarbis nebuvo didelis, moteris tikina – svarbiausia buvo pasirūpinti vaikais, užtikrinti, kad jiems viskas būtų gerai.

Atrodė, kad sunkiausias gyvenimo etapas liko praeityje, tačiau po 8 kartu praleistų metu, Virginijos ir antrojo jos vyro keliai išsiskyrė. Moteris ir vėl liko viena – šį kartą su dviem vaikais.

„Turėjome stogą virš galvos, vaikai jau buvo ūgtelėję, tad žinojau, kad neprapulsime. Auklėdama sūnus stengiausi jiems atstoti ir mamą, ir tėtį. Buvau griežta, bet teisinga mama. Galiu tik pasidžiaugti, kad mano ir vaikų ryšys labai stiprus, visuomet vienas kitą palaikėme. Matyt, tai ir leido mums išgyventi visus sunkumus“, – pasakoja Virginija, kuri dabar jau džiaugiasi ir anūkų kompanija.

Virginija Sutkienė

Iki šiol labai artimus santykius su savo vaikais palaikanti Virginija praėjusiais metais iš vyresniojo sūnaus sulaukė netikėtos dovanos. Jai ir jaunesniajam savo broliui vyresnėlis suorganizavo kelionę į Palangą. Iki tol jūrą tik per televiziją ir nuotraukose mačiusiai Virginijai tokia dovana buvo didžiausias svajonės išsipildymas.

„Pirmą kartą gyvenime pasijaučiau visiškai nuo nieko nepriklausoma, galėjau pamiršti kasdieninius rūpesčius, negandas ir visą laiką skirti tik sau. Maudynės jūroje, ilgi pasivaikščiojimai smėlėta pakrante atrodė kaip pasaka, o pamatyti saulėlydį, kai saulė lyg panyra į jūra, buvo kažkas nuostabaus ir nepakartojamo“, – pasakoja Virginija.

Nors šiuo metu Virginija neturi darbo, į ateitį žvelgia pozityviai ir savo tikinti, kad artimiausiu metu šis klausimas išsispręs ir susitaupiusi pinigų ji galės dar kartą nuvykti prie jūros: „Šį kartą – už savo pinigus, nes nenoriu apkrauti vaikų. Jie turi savo šeimas, kuria savo gyvenimus. O aš jiems esu dėkinga už tai, ką jie dėl manęs padarė ir daro kiekvieną dieną“.

Prekybos tinklo „Iki“ inicijuotas projektas „30 metų iki šiandien“ kviečia visus Delfi skaitytojus dalintis skaniausiomis, juokingiausiomis, įsimintiniausiomis ir jums pačiomis brangiausiomis gyvenimo istorijomis. Pasidalinkite savo prisiminimais ČIA ir kas savaitę laimėkite 100 Eur IKI dovanų kortelę.

Šaltinis
Temos
Projektas „30 metų iki šiandien“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją