30 metų iki šiandien

Pirmoji kruasanus parduodanti kepyklėlė Prancūzijoje duris atvėrė dar 1839 metais, tačiau į Lietuvą jie atkeliavo gerokai vėliau. Šviežutėlius, ką tik iš krosnies ištraukus ir pagal originalų receptą gaminamus kruasanus vienas pirmųjų lietuviams pristatė prekybos tinklas „Iki“.

Ruošdamasi švęsti kruasanų dieną, „30 metų iki šiandien“ komanda į svečius pasikvietė tinklaraštininkę, tikrą pusryčių ekspertę Gabrielę Žutautaitę, kuri prisipažįsta – yra tikra kruasanų gerbėja, tad jų visada stengiasi turėti ir savo šaldiklyje.

„Tikri kruasanai turi būti purūs, gražiai apskrudę ir, žinoma, traškūs“, – sako Gabrielė ir ragina nebijoti eksperimentuoti virtuvėje, atrandant naujus skonius. O norintiems pasilepinti gardžiais pusryčiai šį savaitgalį, rekomenduoja du labai skanius receptus.

Pirmasis – klasikinis variantas, įdarytas kreminiu sūriu ir lašiša, gardintas krapais ir marinuotais svogūnais. Antrasis – skirtas smaližiams. Cukraus pudra saldintu rikotos sūriu ir šviežiomis uogomis įdarytas minkštutėlis kruasanas – kas gali būti geriau savaitgalio pusryčiams?

Kviečiame pasižiūrėti parengtą video reportažą ir linkime skanaus savaitgalio!