30 metų iki šiandien

2005 metais į mūsų šalį iš Prancūzijos atkeliavęs konditeris Thierry Lauvray nenustoja stebinęs gardžiausiais šedevrais ir naujais skonių deriniais. Šį kartą užsukęs pasilabinti, taip pat atkeliavo ne tuščiomis, nešinas gausybe desertų iš naujo prekybos tinklui „Iki“ sukurto konditerijos gaminių asortimento.

„Lietuvoje žmonės iš tiesų myli maistą ir yra imlūs skoniams. Man, kaip konditeriui, prisidėti prie prancūziškų desertų kultūros auginimo Lietuvoje išties malonu, o sužinojus, kad mano kurto torto ar pyrago receptas sulaukė didelio pirkėjų pripažinimo, kiekvieną kartą širdis šoka iš džiaugsmo“, – tikina prancūzas.

Širdis iš džiaugsmo šoko ne tik Thierry, bet ir visai komandai, kuri viena pirmųjų turėjo galimybę padegustuoti naujus skonius.

„Pavasarį pasitikome gurmaniškai ir pristatėme gaivų bei spalvingą pavasario desertų asortimentą. Norime, kad džiaugsmas būtų ne tik gomuriui, bet ir sielai, todėl tarp šio pavasario konditerinių naujienų tikrai netrūksta ir sveikesnių pasirinkimų – desertų be pridėtinio cukraus, laktozės ar kvietinių miltų. Galiu užtikrinti, kad savo mėgstamą saldumyną čia ras kiekvienas: ir patys didžiausi smaližiai, ir veganai, ir gaivių, subtiliai saldžių desertų gerbėjai“, – žada Thierry.

O mes kviečiame pasižiūrėti projekto „30 metų iki šiandien“ komandos parengtą reportažą ir sužinoti, kuris iš naujųjų desertų tapo paties konditerio favoritu.