30 metų iki šiandien

Tris berniukus ir vieną mergaitę auginanti Rasa pasakoja niekada neįsivaizdavusi, kad turės tokią gausią šeimą. Paauglystės vizijos piešė visai kitokį vaizdą, tačiau gyvenimas pats viską sudėliojo į savas vietas: „Buvau ta tipinė svajotoja, kuri įsivaizdavo, kad sukūrus šeimą būtų labai smagu turėti du vaikus – vyresnį berniuką ir jaunesnę mergaitę. Tačiau likimas mums su vyru buvo dosnus ir padovanojo dvigubai daugiau: ne du, o keturis vaikus“, – šypsosi moteris.

Vyriausiajam Rasos sūnui Nojui dešimt, Kristupui – septyneri, Lukas jau spėjo atšvęsti keturių metukų gimtadienį, o jauniausia Stasionių šeimoje – dvejų metukų Mija. Auklėti keturis skirtingo amžiaus vaikus nėra paprasta, juk kiekvienam reikia individualaus dėmesio, skiriasi ir jų interesai. R. Stasionienė pastebi, kad ir patys vaikai – labai skirtingų charakterių, tad su kiekvienu tenka kurti savitą santykį, atsižvelgti į kiekvieno jų poreikius.

Rasa Stasionienė

„Savo šeimoje stengiamės diegti pagarbą vienas kitam, tad visuomet atsižvelgiame į kiekvieno vaiko jausmus, nuomonę, akcentuojame jų kūrybiškumą, skatiname tarpusavio draugystę. Pasitaiko, žinoma, visko, tačiau galiu pasidžiaugti, kad tarp vaikų nebūna nei muštynių, nei piktų apsižodžiavimų, – pasakoja Rasa ir patikina – didžiausia jos svajonė yra užauginti gerus, empatiškus žmones. – Kaip mama, labai norėčiau, kad jie ir ateityje vienas su kitu palaikytų šiltus ryšius ir visada išliktų gerais draugais.“

Tikriausiai ne viena keturis vaikus auginanti moteris prisipažintų – apie laiką sau galima tik pasvajoti, tačiau Rasa šiuo klausimu kategoriška – kai labai nori, galima spėti viską: būti gera mama, sėkminga verslininke ir tuo pačiu nepamiršti savęs.

„Vadovaujasi paprasta taisykle – kuo daugiau darai, tuo daugiau ir padarai. Žinoma, kai dirbi sau, tenka padirbėti ir savaitgaliais, ir vakarais, tačiau man užtenka laiko ir šeimai, ir darbui. Na, o jei jau labai reikia pabūti su savimi ar pailsėti nuo mamos pareigų, tai galiu padaryti kol vaikai yra mokykloje, darželyje ar suplanavus trumpas atostogas. Vis tik turiu prisipažinti, kad taip būna retai, nes džiaugiuosi kiekviena akimirka, praleista su savo šeima“, – tikina moteris.

Rasa Stasionienė

Šeimyniniu gyvenimu ir kasdienybe su kitomis mamomis Rasa aktyviai dalinasi savo „Instagram“ profilyje. Čia moteris sako galinti būti visiškai atvira ir nesislapstyti po tobulybės šydais, kaip tai daro daugelis žinomų žmonių. „Per nuotraukas, ar vaizdo įrašus stengiuosi parodyti tokį savo gyvenimą, koks jis ir yra iš tiesų, be jokių pagražinimų ir netikrų emocijų. Neapsimetu, kad gyvenu tobulą gyvenimą, kuriame niekas nesipyksta ar nekyla problemų“, – teigia Rasa.

Pašnekovės pasiteiravus, kaip ji įsivaizduoja savo gyvenimą mažiesiems užaugus, moteris sako apie tai negalvojanti, nes džiaugtis dabartimi, stebėti augančias savo atžalas ir būti to dalimi, šiuo metu jai yra svarbiausia.

„Jei apie tai galvočiau, greičiausiai, pravirkčiau, nes, teoriškai, po 20-ies metų vaikai jau nebegyvens su mumis, kurs savo šeimas. Tad stengiuosi gyventi ir džiaugtis šia diena bei laiku, praleistu su savo mažaisiais. Viskas gyvenime vyksta labai greitai, todėl kiekviena akimirka man yra labai svarbi“, – sako Rasa.

Prekybos tinklo „Iki“ inicijuotas projektas „30 metų iki šiandien“ kviečia visus Delfi skaitytojus dalintis skaniausiomis, juokingiausiomis, įsimintiniausiomis ir jums pačiomis brangiausiomis gyvenimo istorijomis. Pasidalinkite savo prisiminimais ČIA ir kas savaitę laimėkite 100 Eur IKI dovanų kortelę.