30 metų iki šiandien

Projekto „30 metų iki šiandien“ komandos pakalbinti vilniečiai neslėpė – mamos dienos tradicijos nekinta metai iš metų. Šią dieną visi pas mamas skuba pilnais glėbiais gėlių, džiugina jas skaniais desertais ir dėmesiu, kurio mamoms niekada nebus per daug.

Vilniuje dirbantis gėlių pardavėjas Kęstutis pasakoja, kad šiais laikais, kaip ir anksčiau, populiariausių gėlių sąraše puikuojasi sezoninės pavasarinės gėlės – bijūnai, frezijos, vėdrynai. Pirkėjams pro akis neprasprūsta ir rožės. Jam antrina ir gėles ne vienerius metus pardavinėjanti Valentina, kuri patikina – mamoms pinigų lietuviai tikrai negaili, tad perka ne tik pavienius žiedus, bet ir puokštes.

„Mamos diena neabejotinai yra viena saldžiausių dienų metuose, tad pirkėjai perka ne tik gėlės, bet ir desertus. Šią dieną tortų parduodame tiek pat, kiek ir per Naujuosius metus“, – sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė. Pašnekovė pasakoja, kad lietuviai – anaiptol ne konservatyvūs pirkėjai, tad dairosi ne tik į klasikinius desertus, bet ir drąsiai išbando naujienas: mamos dienos proga dažnai renkasi ryškius, uogomis bei gėlėmis puoštus tortus bei desertus.

Tiems, kurie vis dar suka galvą, kuo gi nudžiuginti savo mamas, norisi pakartoti kalbinto vilniečio Sauliaus žodžius – dovanokite mamoms savo laiką, nes šiais laikais tai yra svarbiausia dovana. O gėlės ir desertas tebūna malonus priedas prie parodyto dėmesio.