30 metų iki šiandien

Nors šiemetiniai pomidorai prekybos tinklo „Iki“ pirkėjus pasiekė kiek vėliau nei įprastai, didžiausio šiltnamių komplekso Baltijos šalyse „Kietaviškių gausa“ vadovas tikina – nei kiekiu, nei kokybe šių metų derlius tikrai nenusileidžia.

Pasitelkiant modernius įrenginius ir šviesos kultūrą, jau 35 metus gyvuojančios „Kietaviškių gausos“ šiltnamiuose visus metus auginama net 17 rūšių pomidorų. Užauginti gausų derlių padeda ne tik inovatyvūs sprendimai bei darbuotojų atsidavimas, bet ir šiltnamiuose zujančios darbščiosios kamanės, kurios transportuoja žiedadulkes ant pomidorų.

„Šiais metais pirmieji pasirodė geltoni slyviniai ir avietiniai pomidorai, o greitu metu turėtų atsirasti ir juodieji bei vadinamosios „jaučio širdys“. Pastarųjų savaičių orų prognozės nuteikia optimistiškai – pomidorai noksta greitai ir pirkėjai jau visai netrukus galės mėgautis įvairiausių formų, skonių ir spalvų pomidorais“, – sako M. Pupienis.

Pašnekovas pasakoja, kad per visą įmonės veiklos istoriją bandė auginti daugiau nei 300 veislių pomidorų, iš kurių atsirinko kelias pačias geriausias, tinkančias būtent mūsų klimatui ir, žinoma, skoniui. M. Pupienis prisipažįsta – jo favoritais jau seniai tapę parduotuvėse ką tik pasirodę avietiniai pomidorai, išskiriantys savo sultingumu ir lengva rūgštele.

Šiltnamių vadovas priduria, kad kasdien valgydami pomidorus, aprūpinsime organizmą laimės hormonu vadinamu serotoninu, įvairiais vitaminai. O ir pavasarį nusprendusiems sulieknėti šis vaisius tikrai patiks – šimte gramų tėra 22 kilokalorijos, tad pomidorus drąsiai galima valgyti ir su grietine.

Pomidorų mėgėjams M. Pupienis turi ir keletą naudingų patarimų: „Tam, kad pomidorai išliktų švieži, jų tikrai nereikia laikyti šaldytuve. Priešingai – šaltis šiems vaisiams nėra tinkama terpė, todėl nusipirkę pomidorų, laikykite juos kambario temperatūroje, kotelį pasukę į stalviršį“.

Kviečiame pasižiūrėti komandos „30 metų iki šiandien“ parengtą video įrašą ir virtualiai apsilankyti šiltnamiuose, šviežio derliaus daržovėmis lietuvius džiuginančiuose visus metus.