Psichologė Rugilė Šatė teigia, jog šiuolaikinė moteris yra laisvesnė. Jos esmė yra šeima, kurioje tiek vyrui, tiek moteriai būtų gera. Svarbu ir šeimos vidinė tvarka, jog abiems partneriams būtų gera kartu.

„Aš, kaip psichologė, nesu linkusi klijuoti etikečių ir moteris įsprausti į rėmus. Kokios moterys peršasi? Tai tos, kurios jaučia šiam žingsniui poreikį ir yra užtikrintos, kad šis vyras yra to vertas. Jau praėjo laikai, kai moteris buvo vedama“, – teigia psichologė Rugilė Šatė.

Galima išskirti tokias moteris, kurios peršasi vyrams, nes nesulaukia iš jų šio žingsnio, nori parodyti vyro neryžtingumą, menkumą. Pasak psichologės, tokiai šeimai, kur vyras yra akivaizdžiai pažeminamas, sunkiai mato optimistišką ateitį.

Moterys dalinasi piršlybų istorijomis

Socialinių tinklų forume įvairaus amžiaus moterys dalinasi savo ar artimųjų istorijomis kaip pačios imasi iniciatyvos ir pasiperša vyrams.

Viena moteris pasakoja, jog tai padarė tiesiog telefonu. Būdama darbe savo gyvenimo draugui parašė žinutę : „Mums reikia susituokti“. Vyras net nedvejojęs su tokia mintimi sutiko, neilgai trukus pradėjo planuoti svarbiausią jų gyvenime šventę.

Kita moteris dalinasi savo draugės patirtimi, kuri savo vyro gimtadienio proga įteikė dovaną. Paruoštoje dovanoje paslėpė raštelį su užrašu „Vesk mane“. Vyrui tai buvo tarsi postūmis ir ženklas jog jau mergina yra pasiruošusi, tam buvo pasiruošęs ir vyras. Taip atsirado dar viena šeima, kuri santuokoje gyvena jau kelerius metus.

Dar viename socialiniame tinkle buvo paviešintas net ir vaizdo įrašas, kaip mergina pasiperša vyrui. Vakarienės metu, mergina atsistojo nuo staliuko, priėjo prie vaikino ir priklaupė ant dešinio kelio, rankose laikydama žiedą paklausė ar jis sutinka už jos tekėti. Vaikinas sutiko, tačiau jis nepasimetė atsiklaupė ant dešinio kelio ir to paties paklausė jos. Po šiuo vaizdo įrašu mergina sulaukė daugybę kitų moterų palaikymo rašydamos, kad tik stiprios moterys gali pačios žengti pirmąjį žingsnį.

Moterys socialiniame tinkle teigia, jog santuoka yra dviejų žmonių susitarimo reikalas, abu partneriai turi nuspręsti, jog nori žengti svarbų žingsnį kartu. Šia tema turi pradėti kalbėtis dar draugystės pradžioje, jog suprastų, kad jų interesai ir požiūris į santykius sutampa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)