Anot D. Ražausko, tai, kad su buvusiu bendradarbiu palaikomi santykiai, rodo, jog arba jau yra, arba vystosi draugystė. „Ar įmanoma, kad tas interesas yra saugus ir niekur nevedantis, kartais taip būna, bet mano praktikoje dažniau pasitaiko situacijų, kai šeimoje prasideda kažkokie nesutarimai, šaltukas, konfliktai, tuose santykiuose prasideda paguoda, vienas kito palaikymas, išsikalbėjimas. Iš pradžių tai atrodo nepavojingai, bet ilgainiui tai įjungia įsimylėjimo mechanizmą. Ima daugėti dopamino, serotonino, ir mes net nepastebime, kaip tas išsikalbėjimas perauga į intymių dalykų, svajonių dalinimąsi, kas vėliau gali nuvesti iki lovos ir esamų santykių subyrėjimo“, – teigė pašnekovas.

Ką tokiu atveju daryti? „Pirmiausia reikia sėsti ir ramiai pasikalbėti. Be kaltinimo, puolimo: „Mielasis, mieloji, kas vyksta, apie ką jūs bendraujate, ko tau trūksta?“ Nes dažniausiai toks bendravimas rodo, kad šeimoje neužtenka dėmesio, palaikymo, supratimo, atliepimo. Bendravimas šeimoje yra prigesęs. Reikia atpažinti, kokie partnerio ar partnerės poreikiai yra nepatenkinti. O tie poreikiai dažniausiai būna labai paprasti: dėmesio, komplimentų, palaikymo trūkumas. Todėl reikia stebėti, gilintis, žiūrėti ir, jei matote, kad santykiuose yra šaltukas, o partneris sutinka kalbėtis, sėsti ir kalbėti, kaip spręsti tą problemą. Jei patys negalite, kvieskite psichologą, kuris padėtų atrasti bendrus sąlyčio taškus“, – sakė santykių ekspertas. Jis pridūrė, kad idealiausias pasirinkimas būtų nutraukti tuos santykius už šeimos ribų, jei jie trukdo antrai pusei ir kelia nerimą. „Deja, tą padaryti dažniausiai būna sunku. Mes tampame nuo jų priklausomi“, – teigė pašnekovas.

Dar viena išeitis šioje situacijoje – žmonai susidraugauti su vyro bendradarbe. „Galima susidraugauti su tuo trečiu asmeniu ir situacija taps mažiau pavojinga. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai jie tampa gerais draugais, o neprasidėjęs romanas nunyksta. Kartais tokia pažintis kitam asmeniui sužadina sąžinės jausmą, tada jis ar ji pradeda suprasti, kad ne viskas, ką tau sako, yra tiesa, kad gal ir ne toks jau blogas tas vyras ar žmona“, – pasakojo ekspertas. Vis dėlto, anot jo, pirmas žingsnis – atviras pokalbis, o tada jau bus matyti, kaip elgtis toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)