Žiūrovė klausia: „Konflikto metu trenkiau vyrui antausį, o jis man – atgal. Niekada prieš tai nebuvo pakėlęs rankos. Po to vienas kito atsiprašėme. Ar tai jau smurto šeimoje užuomazgos?“

Anot pašnekovo, tokia situacija yra itin pavojinga, nes tokie dalykai linkę kartotis. Bet ar tai vyras, kurį reikia išmesti pro duris, santykių ekspertas taip nemano. „Jis atsiprašė, anksčiau taip nesielgė. Kai kurie vyrai yra išsekę pervargę ir nebesugeba kontroliuoti savo emocijų ir elgesio. Jei vyras gavo antausį per žandą ir atsakė atgal, rodo, kad jis nebesukontroliuoja savo elgesio. Todėl jam patarčiau mindfullness terapiją. Docentas Julius Neverauskas veda labai gerus seminarus, yra kitų specialistų, kurie dirba su tokiais pratimais. Po tokių pratimų protas tampa sunkiau išmušamas konfliktinėse situacijose. Tokią praktiką reikėtų palankyti abiem, nes, kaip suprantu, mergina irgi nesusivaldė“, – teigė specialistas.

Anot jo, jei žinome, kad žmogus ne visada sugeba sukontroliuoti save, gal turi silpną savivertę ar ego skyles, reiktų atsargiau su fiziniais ar žodiniais užgauliojimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)