„Savo privačioje praktikoje dažnai susiduriu su tuo, kad moterys tą tinkamą momentą pražiopso, serga tokiu „overromantizmu“, kad tuoj pasipirš, manęs norės ir pan. Paskui ateina pas mane ir sako: „Mes jau 10 metų kartu, turime tris vaikus, penkis šunis, tris paskolas, du lizingus ir jis nesiperša“. Pražiopsota. Jei jau porą metų esate kartu, matote, kad tinkate vienas kitam, laikas pradėti vyruką spausti, nes, panašu, kad pats jis nesusiprotės“, – sako pašnekovas.

Anot jo, daugelis šiuolaikinių vyrų labai atidėlioja piršlybas, todėl iš pradžių reiktų pačioms užsiminti, o jei tai nepadeda, po truputį imti vyrą spausti. „Jei ir tai nepadeda, padarykite tokią vadinamą šoko terapiją. Pasakykite: „Klausyk, mielasis, aš porai savaičių išeinu pagyventi viena, man atrodo, tau reikia pagalvoti apie mūsų santykių įteisinimą“. Daugelis normalių vyrų, jei santykiai geri, pagalvos ir priims tinkamą sprendimą. Kodėl daugelis moterų to nedaro? „Gi prarandama romantika. Jis pats turėjo, jam pačiam reikėjo...“ Tiesa ta, kad jis gal dar dešimt metų pats nesusipras, todėl kam rizikuoti. Moteriai santuoka suteikia emocinio saugumo, kuris yra be galo svarbus. Jis suteikia jai geresnę hormoninę pusiausvyrą, geresnę savijautą, ji lėčiau sensta, mažiau serga ir t.t.“, – sakė santykių ekspertas.

Paklaustas, kodėl vyrai delsia pirštis arba apskritai pamiršta šį žingsnį, Darius sakė, kad priežasčių yra labai daug. „Visų pirma – aplinkos įtaka. Vis daugiau šeimų kuriasi arba labai vėlai, arba apskritai gyvena susimetę be santuokos įžadų. Antra – šiuolaikiniai vyrai yra vis mažiau ir mažiau atsakingi. Tai jei taviškis per 2-3 metus nerodo jokių žingsnių į priekį, imk jautį už ragų. Jam gal trūksta vidinės brandos, supratimo. Vyrų centrinė nervų sistema skiriasi nuo moterų ir tas įsipareigojimas jiems nėra tokia didžiulė vertybė. Todėl reikia pačiai žengti tą žingsnelį, duoti jam iš pradžių per užuominas švelniai suprasti, jei ne – tada stipriau, o jei ir tada ne – ultimatumas“, – teigė pašnekovas.

O gal pačiai pasipiršti? „Tai jau būtų toks radikalus žingsnis. Lai vyriškis peršasi. Jam reikia duoti suprasti, kad jis bus pastatytas prieš faktą: arba aš, arba durys ten. Jei nori gyventi su manimi, aš ne kokia pigi moteris, man reiktų žiedelio“, – teigė D. Ražauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)