Mokslininkai be paliovos analizuoja šią nemalonią temą. Kaip rašoma portale rd.com, Kalifornijos Ervaino universitete atlikto tyrimo išvadose nurodoma, kad piliečiai, kuriems bent kartą pasitaikė nuklysti į kairę, sudaro 11 proc. visų poromis gyvenančių amerikiečių kontingento. Šis iš tiesų nemenkas procentas verčia tolydžio gilintis į neištikimybės temą. Vėlesnio tyrimo iniciatoriai, mėginę išsiaiškinti ištikimybės laužymo dėsningumus, nustatė, kuriuo partnerystės etapu ima didėti neištikimybės rizika.

Konkrečių santykių etapų sąsajos su tokiu pavojumi kaip neištikimybė tapo žurnale „The Journal of Sex Research“ ne per seniausiai pasirodžiusio straipsnio autorių tyrimo objektu. Mokslininkai išanalizavo 423 tyrimo dalyvių anketose pateiktus duomenis. Anketas pildę asmenys turėjo pagal svarbą išrikiuoti 29 priežastis, sulaikančias nuo neištikimybės.

Kaip rodo su santuokos trukme siejami duomenys, vyrų ir moterų polinkis į neištikimybę pradeda reikštis ne tuo pačiu metu. Moterys, pasirodo, apie romanus už santuokos ribų pradeda svaičioti praėjus 6–10 metų nuo bendro gyvenimo su oficialiu partneriu pradžios, o vyrai analogišką potraukį pajunti tik po 11 vedybinio gyvenimo metų.

Vardijant neištikimybę lemiančias aplinkybes, minimi tokie veiksniai kaip lytis, religingumas ir santuokos trukmė. Tyrimas padėjo išsiaiškinti ir mažiausiai į neištikimybę linkusio asmens charakteristiką: šablonas apibrėžiamas kaip religinga, ne per seniausiai ištekėjusi moteris.

Aišku, į išvadas, pagrįstas vien atsakytais anketų klausimus, o ne tuo, kas nutinka realybėje, nereikia žvelgti kaip į neišvengiamą scenarijų. Kita vertus, būtų naivu manyti, kad jūsų santuoka yra apsaugota nuo neištikimybės. Todėl turėtumėte prisiminti kasdienių pastangų stipinti ryšį su partneriu svarbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją