Skaitytoja klausia: „Man 29-eri. Esu susituokusi. Vyras spaudžia dėl vaikų. Aš kol kas jų turėti nenoriu, bet bijau, kad dėl to gali iširti mūsų santuoka. Ką daryti?“

Anot D. Ražausko, situacija nėra lengva ir gali būti pavojinga, jei į ją pažiūrėsi pro pirštus. „Kartais tai būna žmogaus gyvenimo svajonė. Jei klausimas nebus išspręstas, viskas gali baigtis skyrybomis. Todėl reikia sėsti ir aiškintis, kiek tas poreikis stiprus, ar galime palaukti, gal paieškokime kompromiso. Priešingu atveju santykiai gali atšalti ir iširti. Ir net nesvarbu, kuris tų vaikų nori“, – svarstė pašnekovas.

Dar blogiau, jei partneris iš tokio noro pasijuokia. „Partneris pasijus įžeistas ir viskas gali baigtis liūdnai. Reikia suprasti, kad tobulo sprendimo čia nebus. Tobulų porų nėra, o rasti kompromisą teks. Tai yra vienas iš esminių klausimų, kurio negalima nespręsti. Jei nesiseka patiems, ieškokite mediumo, trečio žmogaus, kuris padės apsvarstyti visus variantus“, – teigė santykių ekspertas.

Anot jo, idealu, jei vaikų klausimas būtų aptartas prieš santuoką, bet tyrimai rodo, kad ilgainiui žmonių norai ir prioritetai keičiasi. „Gal tu prieš santuoką norėjai trijų vaikų po penkerių metų, o pagyvenai santuokoje ir užsimanei vieno ir dabar. Todėl aptarti iš anksto yra gerai, bet tie aptarimai nebūtinai gelbės“, – laidoje sakė specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją