Toliau – vienuolika portale „Mental Floss“ išskirtų taikliausių Ovidijaus pamokymų, skirtų norintiems pavergti aistrų ir nemarių svajonių objekto širdį.

1. Nesitikėkite, kad ta vienintelė nusileis iš dangaus ir puls jums prie kojų

Net jeigu Kupidonas būtų jūsų pusėj, idealiausia moteris nenusileis iš debesų, tarytum atskraidinta vėjo. Kad aplankytų visa apimanti meilė, gali prireikti pasistengti – patiems jos paieškoti. Visgi pasiryžimas, uolus ėjimas tikslo link, kad ir koks ilgas kelias į jį vestų, galop turėtų atsipirkti su kaupu.

2. Lankykitės vietose, kuriose spiečiasi pulkai gražuolių

Nors mitiniai herojai, kaip antai Persėjas ir Tesėjas, savų širdžių valdoves surado Indijoje ir tarp amazonių, romantinėms pažintims palankiausia vieta senovėje, matyt, buvo Roma. Ovidijus mini tokius vienišių būriavimosi taškus kaip reginiams skirtos arenos ir netgi forumas – politinio ir visuomeninio gyvenimo, taip pat prekybos centras. Šių laikų žmogui, matyt, būtų galima pasiūlyti dažniau užsukti į vietinį barą, biblioteką arba pramogų parką – viskas priklauso nuo asmeninių prioritetų.

3. Viena puikiausių vietų – teatras

Senovėje dailių moterų būdavo galima sutikti kiekviename žingsnyje (taip teigti leidžia išlikusios skulptūros), bet tiems, kurie norėtų pasijusti it atsidūrę gražuolių galaktikoje, tinkamesnės vietos už teatrą neatsiras. Pasižiūrėti gero spektaklio dailiai pasidabinusios moterys ir dabar traukia miniomis, nes meną ir kultūrą ypač vertina. O gal dar puoselėja viltį pasižvalgyti galimų jaunikių, kuriems be galo maga pelnyti prielankumą dar iki antrakto?

4. Nespręskite nei apie vyrą, nei apie moterį, jei matėte jį tiktai žvakių šviesoje

Puikusis Adonis arba įstabaus grožio Helenė, matyta gęstant vakaro žaroms, išaušus rytui gali atrodyti tarsi tikra gorgonė, be to, ne tik dėl išorės, bet ir dėl būdo. Ovidijus perspėja ne tik apie prieblandos, bet ir apie svaigalų temdomo suvokimo keliamus pavojus. Derinti meilę su vynu yra tas pats, kas pilti žibalo į ugnį, sako jis. Taigi, jei iš tiesų norite pažinti tikrąją jo arba jos savastį, susitikite dieną ir pabendraukite visiškai blaivūs.

5. Asmeninė higiena – pirmos svarbos dalykas visur ir visada

Nors moksliškai įrodyta, kad žmonių tarpusavio trauką lemia specifinis nuo konkrečių hormonų priklausantis kvapas, vis dėlto turite patikėti, kad dalį to kvapo derėtų užmaskuoti. Apie tai, kad nevalia eiti į viešumą dvokiant it ožiui, kalbėti, matyt, nereikia, tačiau norėtųsi priminti, kaip svarbu pasirūpinti plaukų, drabužių ir nagų švara, ypač prieš einant į pasimatymą. Gal netgi plaukelius iš nosies vertėtų išsipešti.

6. Nieko nėra galingesnio už pripratimą

Kad įsiplieskusių aistrų objektas ilgainiui atsakytų tuo pačiu, turite su juo susitikinėti – kuo dažniau, tuo geriau. Lygiai kaip jaunas sodinukas išauga į tvirtą medį, lygiai kaip upeliūkščiai suplūsta į upes, taip ir bičiuliški pašnekesiai gali privesti prie tvirčiausių santykių, tad verta pasistengti, kad ta, kurią pamilote, prie jūsų imtų ir priprastų. Kaip konkrečiai elgtis? Atsakymas paprastas –susitikinėti kone kasdien – bent jau kelias savaites.

7. Nesiafišuokite kaip širdžių ėdikas

Buvusių meilužių skaičius išrinktosios akyse prestižo nepridės. Galbūt artimoje draugijoje ir galima didžiuotis pergalėmis meilės fronte, tačiau prieš mylimąją afišuotis kaip širdžių ėdikui nevalia. Apie savus pasiekimus šioje srity kalbėti reikia kuo kukliau – lai visos išgyventos meilės godos liks pridengtos neperžvelgiamu vualiu.

8. Domėkitės graikų ir lotynų kultūra

Jūromis plaukiojęs Ulisas buvo tikrų tikriausias auksaburnis, kalbėti sugebėjęs taip laisvai ir sklandžiai, kad savais pasakojimais sužavėjo net dvi deives. Kalbų ir istorijos subtilybių studijavimas, remiantis Ovidijaus pamokymais, gali padėti prisišaukti savos širdies kerėtoją ir net pelnyti kokios nors žavingos Kirkės prielankumą.

9. Fortūna ir Venera laimina drąsiuosius

Būkite drąsūs. Jei veiksite ryžtingai, meilės ir sėkmės deivės stos jūsų pusėn, todėl nesvarbu, kurioje srityje skleidžiasi jūsų talentai – gal puikiai verčiate lotynišką poeziją, o gal sugebate greitai išvalyti biure stovintį popieriaus smulkintuvą – visa, ką mokate, galite panaudoti siekdami sužavėti tą, kuris krito į akį ir sukėlė širdyje tikrą sumaištį.

10. Būkite atkaklūs

Ne veltui sakoma, kad meilėje kaip kare. Juk ir iš tikro: tamsios naktys, stingdantis speigas, taip pat žaizdų keliamas skausmas – ne tik ginkluoto kario, bet ir kovotojo dėl meilės palydovai. Jei įprastas ir pats tiesiausias kelias pas širdies damą jums užtvertas, kopkite siena, lipkite per balkoną, įlįskite pro kaminą ar stoglangį. Ji jausis pamaloninta žinodama, kaip stipriai rizikavote! Įdėtos pastangos paliudys apie begalinę jūsų meilę.

11. Atlyginkite mylimajai eilėmis

Anot Ovidijaus, pats veiksmingiausias būdas kam nors įsiteikti, padėkoti arba ką nors sužavėti yra prabilti užburiančiais žodžiais. Jeigu oratorius iš jūsų prastas, užteks ir keleto nuoširdžių frazių, tačiau svarbu, kad jos išplauktų iš širdies. Lai išrinktoji žino, kaip ją branginate ir mylite, lai jai nebūna paslaptis, kad dedate viltingus lūkesčius į bendrą ateitį. Nekyla abejonių, kad net jei lankotės ne pačios puikiausios reputacijos vietose, nesuprantate graikiškai, įkritote per stoglangį, be to, dvokiate kaip ožys, dėl kelių švelnių žodžių jūsų svajonių deivė turės už ką jus prisiminti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją