„Kiekvieni santykiai anksčiau ar vėliau atšąla. Įsimylėjimas trunka tik pirmus metus. Tuo metu viskas būna labai gerai – veikia oksitocinas, dopaminas, bet tai praeina. Kaip juokauja profesorius Laurinaitis, jei per šešis mėnesius – nepraėjo, galima gydyti. Kalbant rimtai, jei santykiai atšąla, televizorius nepadės. Apskritai reikėtų kuo mažiau laiko leisti prie ekranų ir kuo daugiau skirti laiko bendroms veikloms, pramogoms. Išbandykite naujus dalykus. Veikite kažką kartu. Kitas dalykas, atšalę jausmai rodo kažkokius užslopintus ir nepatenkintus lūkesčius, apie tai reikia eiti ir kalbėtis su specialistu. Reikia trečio žmogaus, nes pačiam save adekvačiai matyti iš šono yra labai sunku“, – patarė D. Ražauskas.

Anot jo, gera naujiena ta, kad santykius visada galima restartuoti. „Būna, kad tokios bangos praeina ir savaime, bet jei matote, kad santykiai šąla, patariu nerizikuoti, nes šeima yra labai brangus projektas. Geriau investuoti į literatūrą, konsultacijas, nebijoti eiti ir daryti, eiti į grupines terapijas, nei laukti, kol savaime viskas susitvarkys. Aš visiems rekomenduoju pasigilinti į santykių psichologiją“, – patarė specialistas.

Paklaustas, kiek laiko užtrunka, kol santykiai grįš į įprastas vėžes, pašnekovas sakė, kad tai priklauso nuo daugelio dalykų. „Priklauso ir nuo to, kodėl tie santykiai atvėso. Būna įvairių priežasčių: arba visai nėra lytinių santykių, arba per dažni lytiniai santykiai, gali būti kažkokios nutylėtos problemos, o gali būti tiesiog buitis išvargino. Todėl sunku pasakyti. Kai kuriems tai gali užtrukti mėnesį, kai kuriems – savaitę, kitiems ir metų reikia, kol šeima įsivažiuos į naują santykių etapą“, – sakė santykių ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją