Skaitytojas klausia: „Suaugę vaikai iš pirmosios santuokos ignoruoja vyro antrą žmoną, atsisako bendrauti su tėvu. Kaip normalizuoti santykius su vaikais?“

Anot eksperto, antra santuoka visada turi savų iššūkių, o vaikai yra vienas iš „gulinčių policininkų“, kuris kresteli santykius. „Greitų sprendimų tokioje situacijoje nėra, ryšys su vaikais kuriamas ilgai ir nuosekliai, bet subalansuoti jį įmanoma, nors tai ir gali kainuoti daug nervų. Bėda ta, kad daugelis mūsų nenori dirbti, nenori šlifuotis, taikytis, atsineša senas problemas. Todėl geriausia būtų susirasti psichologą, mediumą, kuris pakonsultuotų šeimą, pasiaiškintų, kokios problemos buvo anksčiau, duotų patarimų. Kol to trečio žmogaus nėra, pirmas žingsnis turėtų būti – draugystės kūrimas su vaikais. Tapkite jų žaidimų partneriais“, – sakė pašnekovas.

Viena iš pagrindinių klaidų, kurias daro daugelis patėvių ar pamočių, pasak Dariaus, kad iškart bando įšokti į tėčio ar mamos poziciją. „Vaikas turi savo tėtį ar mamą, todėl jums nereikia užimti tos pozicijos, nereikia kritikuoti jo mamos ar tėčio, nereikia skubėti. Nes daugelis paskuba. Autoritetą jums per kažkiek laiko vaikas pats turi priskirti. Tik tada, kai pajusite, kad vaikas ima jus gerbti, kreipiasi į jus patarimo, tada galite užimti patėvio ar pamotės poziciją“, – sakė D. Ražauskas.

Paklaustas, ar galima tikėtis, kad santykiai su partnerio vaikais susitvarkys savaime, ekspertas sakė, kad taip nutinka itin retai. „Jei nedirbame, nedarome pratimų, neskaitome knygų, nesikreipiame pagalbos, retai kada tokios problemos išsisprendžia pačios. Nereikia laukti, kol situacija paaštrės ir vaikai streso lygį pakels tiek, kad susimąstysite apie skyrybas. O taip tikrai gali nutikti“, – baigdamas pokalbį perspėjo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją