1. Jie irgi yra blogi

„Sunku tuo patikėti, kai bendraujate su draugėmis, kai stebite jų vyrus per šventes, kai susitinkate visi kartu išvykoje. Jie atrodo pastabūs, dėmesingi, paslaugūs ir pan. Bet tu matai tik 1 proc. jo asmenybės. Tobulų vyrų ir moterų nėra. Tu galvoji, kad ten geriau, kol ten negyveni ir nematai tų skeletų spintose, o jų ten yra. Tu jų tiesiog nematai. Negali visko žinoti, kaip jis elgiasi vienas. Tu matai tik ledkalnio viršūnę“, – pasakojo D. Ražauskas.

2. Dėkingumo dienoraštis

„Kiekvieną dieną rašykite, už ką esate dėkingi savo antrai pusei, netgi (ypač) tomis dienomis, kai tie santykiai nesiseka, kai viskas atrodo labai blogai. Jei nuolat treniruojatės, laikui bėgant mūsų psichika tai pagauna ir toks dienoraštis daro poveikį“, – teigė specialistas.

3. Rask šaknį, kodėl pavydi

„Tų priežasčių gali būti labai daug: žema savivertė, aukos sindromas, nesiseka gyvenime. Tą šaknį reikia rasti ir išrauti. Tam yra saviterapija, dvasinė praktika ir pan.“, – pasakojo santykių ekspertas.

4. Stiprink savivertę

„Tą padaryti padeda sportas ir dvasinė praktika, jei tinka dvasingumas, jei ne – mindfullness technika. Bet tai turi būti reguliarūs dalykai, tai mus augina kaip asmenybes“, – sakė pašnekovas.

5. Priimk savo jausmus ir pasakyk sau: aš pavydžiu

„Nustatyk, kur tavo kūne yra šis jausmas ir leisk jam būti. Atsisėsk ramiai ir ieškok, kur tas pavydas spaudžia. Dažniausiai pavyksta rasti kelias vietas, kuriose yra tie blokai. Kai rasite, bus lengviau su jais gyventi“, – teigė specialistas.

6. Atrask naujų draugų ir hobių

„Jei pavydime, dažnai tai reiškia, kad esame per mažai užsiėmę, turime mažai veiklos ir draugų. Žmogus, kuris yra užsiėmęs neturi laiko pavydėti“, – tvirtino ekspertas.

7. Neužspausti jausmų

„Pasakykite savo draugėms, kurioms pavydi vyrų. Kodėl? Tai kartais padeda nekaupti tų emocijų ir jas paleisti. Kartais tas įgarsinimas labai padės“, – teigė D. Ražauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)