– Artėjant švenčių metui, darbo vakarėliams, galima sakyti, kad tai „puikus“ metas tarnybiniams romanams. Kokius pavojus čia mato psichologai?

– Tarnybinio trumpo romano vakarėlio metu minusas tas, kad jis smarkiai skiriasi nuo kurortinio romano nuotykio. Daug gerų emocijų suteikęs žmogus iš žavaus princo ar princesės kitą dieną virsta eiliniu kolega, kuris vis primena tą šventinį vakarą. Tačiau viskas baigėsi, liko tik smagus prisiminimas, galbūt net apkalbos. O laimės emocija gali virsti į pyktį, kodėl tas žmogus nebekreipia dėmesio į mane. Liūdesį, ką aš padariau net taip, kad jis/ji nebenori būti su manimi. Gėdą, kaip aš taip sau leidau atsipalaiduoti, galbūt kolegų sarkastiški pasakymai vers jaustis visišku pasileidėliu ar pasileidėle. Gali kilti ir pavydas, jei trumpo tarnybinio romano herojus/ė susiranda kitą partnerį, tad imame lyginti save su kitu žmogumi ir randame tik savo minusus. Krenta pasitikėjimas savimi ir vėl save imame graužti, o kodėl taip nutiko man? Smagi šventinio vakaro nuotaika ir alkoholis leis elgtis drąsiau, impulsyviau. Tačiau rytui išaušus, jūs galite pasigailėti, ir norėsite viską kuo greičiau pamiršti ar tai palikti kaip nuotykį praeityje, tačiau kolegos neleis taip greitai pamiršti, kas buvo. Tad tikrai pagalvokite, ar esate emociškai tvirtas žmogus, kuris nekreips dėmesio į kolegų replikas ir kad santykiai tik prasidėję gali baigtis staiga. O jums ir toliau, teks bendrauti mandagiai ir pagarbiai su visais kolegomis, o norėtumėte, ko nors nebematyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)