Skaitytoja klausia: „Susitikinėju su vaikinu. Jis papasakojo, kad buvo alkoholikas. Ėjo gydytis, dabar svaigiųjų gėrimų nevartoja. Kokia tikimybė, kad jis atkris?“

„Reikia pradėti nuo to, kad idealių partnerių nebūna, bet alkoholis yra rimta problema. Visų pirma, reikėtų išsiaiškinti, kiek tas žmogus dirbo dėl šios problemos, kiek laiko jis jau negeria. Antra – ar lankė anoniminių alkoholikų grupę, o gal ją lanko iki šiol. Nes tai yra labai gerai. Moksliniai tyrimai rodo, kad žmonės, lankantys tokias grupes, turi didesnę tikimybę neatkristi. Be abejo, 100 proc. garantijos neduoda niekas. Bet net jei toks žmogus ir atkris, didelė tikimybė, kad jis vėl eis ieškoti pagalbos ir išlips“, – sakė pašnekovas.

Dar vienas dalykas, kurį reikėtų išsiaiškinti, prieš kuriant santykius – koks jo paties požiūris į priklausomybę. „Jei jis galvoja, kad jam niekas nebegresia, kad jis tikrai neatkris, reikėtų sunerimti. Jei žmogus blaiviai vertina savo galimybes atkristi, turi kuklų, paprastą požiūrį ir pripažįsta, kad buvo priklausomas – galima labiau pasitikėti. Kita vertus, jei jis pats santykių pradžioje prisipažino apie savo priklausomybę, tai jau geras ženklas, rodantis, kad jis žaidžia atviromis kortomis, nes dalis vyrų tai pasako tik po vestuvių“, – sakė santykių ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)