Susipažinome keistai. Tuo metu buvau kūdas, išstypęs, paskutinius paauglystės metus gyvenantis vaikinas. Nešiojau per didelius drabužius, nukarusį megztinį ir ilgą šaliką. Ir jau seniai neturėjau panelės. Neturėjau, nes ankstesni santykiai klostėsi dramatiškai ir baigdavosi prastai. Todėl jau buvau bepradedąs galvoti, kad gal esu koks „weirdo“ iš kitos planetos, o laiminga meilė – ne man.

Ir tada atsirado Aldona. Susipažinom vienoje senamiesčio kavinių. Tais laikais į kavines eidavom kavos ar arbatos, nes studentiškų pinigų vargiai kam daugiau užtekdavo.

Iš pradžių Aldona man net nelabai patiko – tamsūs plaukai, putlūs žandai, nesimetriška šukuosena. Bet ji buvo labai užsispyrusi. Jos akys žibėjo. Vien iš jų matėsi, kad ji sako Taip.

Ir ji sakė Taip. Ir į pogrindinį koncertą „Kablyje“ eisim, ir į prancūziško kino naktį, ir tranzuosim iki Palangos, kai oras atšils.

Baigsim mokslus. Dirbsim už minimumus, gyvensim mažame bute Vilniaus pakraštyje, bet užtat kartu. Aš gaminsiu pusryčius – Aldona vakarienę.

Būčiau tada pasipiršęs – augintume dabar kartu vaikus. Bet... Viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą – abiems jau buvo po 22 metus, ji sėkmingai darė karjerą, tapo padalinio vadove o aš tuo metu
pliekdavau kompiuterinius žaidimus, apie gyvenimą mąsčiau lengvabūdiškai – man užteko tik to, kad ji šalia. O jai neužteko. Ir mes išsiskyrėm.

Aldona man paliko mūsų augintą katiną, Frederico Beigbederio knygą „Meilė trunka trejus metus“ ir raštelį, kad tikriausiai niekas jos nemylės taip, kaip aš, bet jai atėjo metas kelt sparnus.

Jau praėjo daugiau nei 20 metų, pasidariau karjerą, susitvarkiau gyvenimą, auginu vaikus su kita moterim. Turbūt esu laimingas. Bet nėra nė dienos, kad nepagalvočiau apie tave, mano pirmoji, mano vienintele, mano Aldona.

Jurgis S.



Jurgio pasidalinta istorija dalyvauja konkurse „Niekada JOS nepamiršiu“. Jei pažįstate moterį, kuri Jus įkvėpė, pakeitė gyvenimą arba iki šiol yra didžiausias pavyzdys, ir norėtumėte apie ją papasakoti, kviečiame dalyvauti konkurse.

Jūsų aprašytomis istorijomis pasidalinsime su Delfi Moterys skaitytojais, o daugiausia skaitytojų susidomėjimo sulaukusių istorijų autoriai laimės pasilepinti kviečiančius prizus.
Laiškų lauksime iki kovo 19 d. elektroniniu paštu moterys@delfi.lt. Laiško temoje pažymėkite: Niekada JOS nepamiršiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją