Leidžiate mažiau laiko su savo partneriu

Santykių pradžioje norisi kartu leisti kuo daugiau laiko, tačiau vėliau laiką kartu reikia planuoti ir įdėti pastangų, kad romantiško pasimatymo nepakeistų kiti reikalai. Jei pastebite, kad beveik nebeleidžiate kartu laiko – tai jau rimta raudona vėliavėlė.

Jaučiatės apatiškas

Vienas svarbiausių dalykų būnant santykiuose – nuoširdus rūpestis partneriu ir jo jausmais bei emocijomis. Kai jums nustoja rūpėti, partneris ima jaustis izoliuotas ir paliktas. Tai apsunkina bendravimą ir veda prie dar didesnių problemų.

Partneris jūsų nebetraukia

Anot santykių terapeutės Susan Edelman, trauka partneriui gali svyruoti. Jei dėl ko nors pykstatės – normalu, kad seksualinė trauka gali sumažėti, tačiau reikėtų panagrinėti, kas sukelia konfliktus ir kaip jų išvengti. Fizinis intymumas – didelė sveikų ir meilės kupinų santykių dalis.

Partneris nesijaučia jums ypatingu

Kai partneris nesijaučia jums ypatingu, tai rodo, kad greičiausiai pradėjote priimti santykius kaip savaime suprantamus. „Jei manote, kad jūsų partneris eilinė žuvelė jūroje – greičiausiai išvis nesate įsimylėjusi“, – sako šeimos terapeutas Stephenas J. Betchenas.

Liovėtės galvoti apie partnerį, kai nesate kartu

Santykių pradžioje dažniausiai negalite nustoti galvoti apie partnerį. Ir nors laikui bėgant normalu apie partnerį galvoti vis mažiau, tačiau jei pamirštate jį mintyse įtraukti net į svarbius sprendimus – tai gali būti rimtų problemų ženklas. „Galite sakyti: ir kaip man nuolat galvoti apie partnerį, kai turiu tiek atsakomybių? Tačiau reguliarus partnerio prisiminimas yra daugybės porų raktas į ilgalaikius ir meilės kupinus santykius“, – sako S. Edelman.

Santykiuose trūksta pagarbos

Yra du dalykai, kurių kiekvienas nusipelnė sveikuose santykiuose: gerumas ir pagarba. Kai nebelieka pagarbos, be didesnio pagrindo kyla konfliktai, jų pasitaiko dažniau, nustojama vienas kito klausytis. Kai taip nutinka – verčiau jau paskubėkite. „Bandykite rasti, kas konkrečiai jus erzina partneryje ir galbūt net kreipkitės į porų terapeutą, jei tapo sudėtinga susišnekėti. Jei nepavyks atkurti pagarbos, verta pagalvoti, ar išvis tebemylite vienas kitą“, – sako S. Edelman.

Esate atsiribojęs

Kai atsiribojate nuo santykių, liaujatės ieškoti kelių, kaip pagerinti situaciją ir tiesiog priimate esamą. Tai – raudona vėliava jūsų partneriui, kuris galbūt nė nežino, kodėl taip nutiko. Jei jūsų mintys nebe santykiuose, galbūt ir širdies ten nebėra.

Jūs nenorite stengtis spręsti problemų

Anot S. Edelman, aukščiau minėti dalykai gali būti išsprendžiami, jei pakankamai anksti juos pastebėsite ir imsitės spręsti, tačiau jei nė nenorite apie tai diskutuoti ir imtis veiksmų – galbūt nebėra, ką taisyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)