Sociologinių tyrimų duomenimis, kasmet aritmetine progresija daugėja žmonių, patiriančių fizinį bendravimo deficitą.

Šis reiškinys būdingas ne tik vyresnio amžiaus žmonėms, bet ir jaunimui – augančios kartos atstovai dažnai iškeičia gyvą bendravimą į virtualų susirašinėjimą. Medikai teigia, kad vienatvė gali sukelti depresiją, kuri kenkia sveikatai ir trumpina gyvenimą.

Siekiant išvengti depresinės būsenos žalos psichologiniams ir somatiniams organizmo rodikliams, mokslininkai rekomenduoja taikyti penkias nesudėtingas taisykles. Visų pirma, reikia susikaupti ir aprašyti bendravimo ratus, kuriuose būna vienišas žmogus.

Vėliau prieš kažkur einant ir kažko imantis patartina prisėsti ir apgalvoti sąmonėje vykstančius procesus, nes mintys, kurios viena kitai prieštarauja, ateityje gali sukelti sunkumų.

Trečia, labai svarbu teisingai sudėlioti tikslus ir prioritetus – tada lengviau susitelkti į esminius dalykus ir tinkamai paskirstyti savo energijos potencialą.

Būtų naudinga pradėti rašyti dienoraštį, užrašinėti savo veiksmus, išgyvenimus, planus, taip pat rašyti apie aplinkinius žmones.

Penkta, nepaisant paplitusios nuomonės, stiprios permainos savyje ir pastangos keisti aplinkinius vargu ar suteiks trokštamos laimės. Daugiau laimės suteikia tarpusavio supratimas tarp žmonių.

Psichologai tvirtina, kad paprasčiausias pokalbis su draugais ir artimaisiais padeda išbristi iš depresyvios būsenos. Mokslininkai įrodė, kad nuoširdus domėjimasis kito jausmais, išgyvenimais gerina savijautą, taigi ilgalaikėje perspektyvoje ilgina gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)