Anot pašnekovės, veido depiliacija šiuolaikinei moteriai šiais laikais jau tapo aktualiu estetikos klausimu. Plaukelių šalinimas gali būti atliekamas mechaniniu arba aparatiniu būdu. „Veido plaukuotumas dažniausiai būna jau nulemtas genų. Dažnai jis suaktyvėja ir dėl hormonų apykaitos sutrikimų, kai atsiranda hormonų disbalansas. Senstant moterims sutrinka endokrininės sistemos veikla, organizme padaugėja testosterono kiekis, o estrogenų kiekis mažėja. Moterims plaukeliai ant veido pasirodo būtent dėl padidėjusio kiekio vyriškų hormonų“, – pasakojo specialistė.

Visoms moterims, kurios dėl plaukelių ant veido jaučiasi nepatogiai, „rauna“ juos pincetu ar bando kitais mechaniniais būdais juos pašalinti, pašnekovė pataria apsvarstyti lazerinę depiliaciją veido srityje. „Šiuo plaukelių šalinimo būdu panaikinsite plauką ilgam ir galėsite džiaugtis lygia bei glotnia oda veido srityje“, – teigė moteris. Dažniausiai moterims atliekamos veido depiliacijos zonos yra smakras, viršutinė lūpa ir antakiai.

„Prieš plaukelių šalinimą lazeriu būtina pašalinti nepageidaujamus plaukelius peiliuku dieną prieš procedūrą. „Rauti” ar kitaip šalinti plaukelį prieš plaukelių šalinimą lazeriu nerekomenduojama net 4 savaites iki procedūros. Po lazerinės veido depiliacijos plaukeliai atauga lėčiau ir yra plonesni. Kartoti procedūrą reikia po 5-6 savaičių. Iš viso norint sunaikinti visą plaukuotumą vienoje srityje, rekomenduojame atlikti nuo 6 iki 8 kartų kursą. Palaikomoji procedūra, jeigu yra poreikis, atliekama vieną kartą per metus ir jos užtenka vienos, iš naujo atlikti viso kurso nereikia.

„Plaukelių šalinimas lazeriu padeda atsikratyti nemalonių plaukelių įauginėjimų, taip pat paraudimų ir išbėrimų, kurie atsiranda naudojant pincetą, skutimosi peiliuką ar kitus plaukelių šalinimo metodus“, – pasakojo specialistė.

Paklausta, ar tokia procedūra yra skausminga, pašnekovė sakė, kad viskas priklauso nuo naudojamo aparato. „Plaukelių šalinimas lazeriu yra visiškai saugi procedūra. Integruotos naujausios šaldymo technologijos leidžia be skausmo mėgautis procedūra nepažeidžiant aplinkinių odos audinių, todėl po procedūros didelio paraudimo ar ištinimo nepastebėsite. Procedūros metu spindulys yra tiesiogiai nukreipiamas į plaukų folikulus, nepažeidžiant aplinkinių odos audinių. Atlikti procedūras galima ir ant įdegusios odos. Žinoma, patartina po procedūros vengti saulės ir naudoti SPF apsaugą nuo saulės. Taip pat dvi dienas po procedūros reikia vengti pirčių, baseinų ar kitų vandens telkinių“, – sakė pašnekovė.

Tiesa, toms, kurių plaukeliai ant veido yra itin ploni ir šviesūs, ji pataria neskubėti depiliuoti. „Lazeris naikina tik melaniną turintį plauko folikulą, labai šviesaus plauko, pūko pavidalo, lazeris paprasčiausiai „nemato“, todėl ir išnaikinti jį šiuo būdu yra neįmanoma“, – sakė specialistė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)