Vis tik tenka pripažinti, kad mąstant apie meilę ir sėkmę dažnai tikima dalykais, kurie paprasčiausiai nėra tikri. Ar šie du siekiai susiję? Kokia iš tikrųjų jiems tenkanti reikšmė gyvenimo prasmės paieškose? Štai kelios tiesos apie meilę ir sėkmę, kurias išgirsti tenka tikrai nedažnai.

1. Meilė nėra būtina sėkmei pajausti ir laimei pasiekti

Augdami ir bręsdami pasaulio esame įtikinami, kad įsimylėjimas ir šeimos sukūrimas – tai neatsiejamos sėkmingo gyvenimo dalys. Vis tik realybė yra kiek kitokia. Nors daugelis gali patikinti, kad nuoširdžiai myli savo antrąją pusę ir vaikus, dėl jų jaučiasi pasirengęs pakeisti pasaulį, vis dėlto ne visi nori sukurti šeimą ir patirti romantišką meilę. Aiškėja, kad laimei nėra privalomi šie du veiksniai, o sėkmė gali būti apibrėžta skirtingais būdais. Tiesą pasakius, vien tik nuo kitų žmonių priklausanti laimė tėra nestabili iliuzija, o ne realios laimės šaltinis.

2. Skirtingi meilės pavidalai

Visuomenės mus moko, kad romantiška meilė yra esmių esmė, tačiau vertėtų nepamiršti, kad iš tikrųjų tai tėra vienas iš būdų tikrajai meilei pažinti. Jai nė kiek nenusileidžiančią tikrąją meilę galima patirti mylint vaikus, tėvus ir netgi žmogų, padėjusį šio to pasiekti gyvenime, šį tą paaukojusį dėl mūsų. Ne ką silpnesnį meilės jausmą patirti įmanoma prisiliečiant prie kitų žmonių gyvenimų, kai užsiimame mylima veikla. Galiausiai meilė – tai gilus ryšys su kitais. Be jokios abejonės, romantiška meilė yra išskirtinė patirtis, suteikianti didelį džiaugsmą. Vis tik tai tėra vienas iš būdų ryšiui su kitais žmonėmis užmegzti ir puoselėti, patirti tikrąją meilę.

3. Romantiškos meilės vaikymasis – laiko švaistymas

Augame ir bręstame manydami, kad būtinai turime ieškoti to vienintelio žmogaus. Problema ta, kad didelė dalis mūsų iššvaisto labai daug laiko siekdami šio tikslo ir galiausiai šiam procesui paaukojama mūsų pačių sėkmė ir laimė. Kur kas patikimesnis kelias pasitenkinimui užsitikrinti – tai mėgstamos veiklos paieškos, mėginimas rasti būdą pasauliui pakeisti, pasitelkiant aistrą tiek tiesiogine, tiek ir netiesiogine prasme. Galbūt jūsų aistra yra istorijų pasakojimas.

Tokiu atveju tiesiog būtina investuoti į save, stengtis, kad pasakojamos istorijos būtų kuo įspūdingesnės, naudoti šias istorijas tam, kad būtų iškomunikuotos vertingos per gyvenimą išmoktos pamokos ir suteikta žmonėms būtina pagalba. Iš knygų ir filmų surinktos istorijos yra amžinos, jos turi paliesti begales žmonių.

Taigi galite dalintis savo patirtimi ir jausti meilę darydami teigiamą poveikį, megzdami ryšį su žmonėmis. Kalbant paprastai, pati idėja suteikia prasmės ir tikslingumo, o tai savo ruožtu suteikia kiekvienai dienai džiaugsmo ir laimės. Taigi patartina ieškoti to, kas priverčia jaustis gyvybingu ir turinčiu ryšį su kitais. Jei jums romantiška meilė būtent tai ir suteikia, puiku. Jei vis tik taip nėra, tai nereiškia, kad laimės ir sėkmės patirti jums nelemta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)