Laimei, net ir tada pulti į neviltį nėra jokio pagrindo: juk galima vos per kelias savaites padailinti kūno linijas. Šįkart apie pačias veiksmingiausias portalui marieclaire.ru sutiko papasakoti mitybos specialistė Jelena Sviridova.

Detoksikacija

Pirmiausia reikalingos 2–3 iškrovos dienos. Per jas organizmas sugebės išsivalyti ir paspartės medžiagų apykaita. Optimaliausias detoksikacijos variantas – specialūs sulčių ir tirštųjų kokteilių deriniai. Kartais rekomenduojama užsisakyti konkrečius rinkinius, užuot gaminus kokteilius ir sultis savarankiškai. Tam yra keletas priežasčių. Visų pirma, dienos racioną turi sudaryti konkretus kiekis maistinių medžiagų ir vitaminų. Antra, gerti sultis reikia konkrečiu laiku ir laikantis konkrečios tvarkos.

Susidarykite subalansuotos mitybos planą

Per kelias dienas trunkančią detoksikaciją skrandis gerokai susitraukia, todėl tampa lengviau adaptuotis prie naujo maitinimosi plano. Geriausia valgyti kas 2–3 valandas ir nedidelėmis porcijomis. Būtina atsižvelgti į baltymų, riebalų ir angliavandenių santykį. Minėtina, kad stengiantis sulieknėti angliavandenių kiekį derėtų sumažinti, o baltymų ir gerųjų riebalų – padidinti. Nepamirškite, kad naudingųjų riebalų yra žuvyje, riešutuose, avokaduose, o ne tortuose ir saldainiuose. Taip pat nepamirškite vaisių ir daržovių.

Intensyviau sportuokite

Jei laiko ne per daugiausia, elementariausių pasivaikščiojimų ir rytinės mankštos skubiam kūno paruošimui bikinių sezonui jokiu būdu neužteks. Jei norite, kad permainos matytųsi jau po dviejų savaičių, daug dėmesio ir energijos teks skirti fiziniam krūviui. Treniruokitės kasdien ir rinkitės skirtingoms raumenų grupėms – kojoms ir sėdmenims, nugarai, rankoms ir pilvo presui – skirtus pratimus.

Nepamirškite kardiopratimų, kadangi būtent jie padės atsikratyti kūno reljefą slepiančių nepageidaujamų kilogramų. Kardiopratimus galima atlikti per apšilimą, prieš jėgos pratimus. Rekomenduotina jų trukmė – 20–30 minučių. Po jėgos treniruotės nepamirškite pratempti raumenų, kitaip jie neteks plastiškumo.

Pasirūpinkite kūnu

Rūpintis kūnu reikia nuolatos, tačiau artėjant paplūdimio sezonui – ypač atsakingai. Ar žinojote, kad viena iš celiulito atsiradimą lemiančių priežasčių – nepakankamas fizinis aktyvumas ir odos drėkinimas? Efektyviausiai oda drėkinama iš vidaus, tačiau šio to pasiekti galima ir išoriškai naudojamomis priemonėmis.

Taigi, kiekvieną dieną naudokite kūno sviestą, kremą arba losjoną. Priemonę galite rinktis atsižvelgdamos į jos konsistenciją – tą, kuri labiausiai jums priimtina. Šveisti odą rekomenduojama šveitikliais, kurių sudėtyje yra kavos arba jūros druskos bei apelsinų arba kokosų sviesto. Šios priemonės puikiai tonizuoja odą ir gerina kraujo apytaką.

Padėkite sau kosmetinėmis priemonėmis

Jei siekiate maksimaliai ryškaus rezultato, padės profesionalai. Egzistuoja aibė variantų: anticeliulitiniai, modeliuojantys masažai, įvairūs įvyniojimai ir kt. Galima pasidomėti ir aparatais atliekamomis kūną liekninančiomis kosmetinėmis procedūromis. Pačios efektyviausios – LPG masažas, taip pat SMAS ir RF patempimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt