Alergija

Drėgmė traukia įvairius mikroorganizmus, susidaro palankios sąlygos jiems daugintis. Miegodamas su šlapiais plaukais žmogus gali nukentėti nuo dulkių erkučių. Šie parazitai sukelia stiprią odos ir kvėpavimo takų alergiją.

Temperatūra

Šlapi plaukai naktį atvėsta, tai gali sukelti plaukų svogūnėlių uždegimą. Dėl to gali atsirasti paraudimų, kilti nemalonių pojūčių, niežėjimas. Galite peršalti ir patys: gali imti skaudėti gerklė, ausys, prasidėti sloga.

Infekcija

Ekspertų teigimu, čiužiniuose ir pagalvėse susikaupia didelis kiekis bakterijų, kurios esant drėgmei ima aktyviai daugintis. Drėgnas rankšluostis ar plaukai – ideali atmosfera bakterijoms, kurios gali sukelti infekcijas.

Išsausėjimas, trapumas

Kirpėjai nerekomenduoja stipriai trinti rankšluosčiu ir šukuotis šlapių plaukų, nes tai juos silpnina. Užmigus su šlapiais plaukais ir naktį vartantis, plaukai trinasi į pagalvę, todėl gali prarasti blizgesį, išsausėti, ims greičiau lūžinėti.

Pleiskanos

Miegant šlapiais plakais nukenčia galvos oda – dėl drėgmės ji gali pradėti pleiskanoti. Vėliau pleiskanas bus sunku išnaikinti, taigi geriausia nesudaryti sąlygų joms atsirasti.

Švarumas

Po miego šlapiais plaukais pastarųjų nebegalima laikyti švariais, net jei švariai išsiplovėte galvą. Kadangi plaukai neišdžiūvo, o juose dar ir dauginosi mikroorganizmai, ryte jie atrodys sulipę, gali niežėti galvos odą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)