– Kokių svarbiausių odos priežiūros priemonių reikia vasarą?

– Viena svarbiausių priemonių – kremas su SPF. Veidui rekomenduočiau turėti tik veidui skirtą priemonę. Labai svarbu, kad kreme nebūtų mineralinių aliejų, nes jie gali kimšti veido poras. Jei daugiau laiko leidžiate lauke – filtras turėtų būti 50, jei būnate biure, pakaks naudoti lengvą drėkinantį kremą ir pudrą su filtru 30.

Vasarą padidėja riebalų ir prakaito sekreto išsiskyrimas, tad oda gali pradėti sausėti ir kimštis. Neapsigaukite ir nemanykite, kad padidėjus riebalų ir prakaito išsiskyrimui, oda nesausėja - prakaitą sudaro nuo 55 iki 60 procentų vandens. Prakaito sudėtyje taip pat yra natrio chlorido (druskos), tad šie procesai skatina odos sausėjimą ir turime pasirūpinti jos drėgme.

Labai svarbu užtikrinti ir odos higieną, tad prausiklis visais metų laikais turėtų būti kosmetinėje. Odos PH atstatymui reikėtų naudoti toniką (be alkoholio) ar ląstelinį vandenį, o vėliau seka serumas ir kremas. Pastarosios priemonės parenkamos individualiai pagal žmogaus odos tipą ir būklę. Kremai turėtų būti drėkinantys, praturtinti haliuronu.

Vitaminai E ir C – nepamainomi antioksidantai. Po saulės vonių vitaminas E, paskatins ląstelių regeneraciją, padrėkins odą, o Vitaminas C ne tik stiprina kapiliarus, skaistina, bet yra vienas stipriausių katalizatorių, padedantis formuotis kolagenui. Naudojant priemones su vitaminu C, labai svarbu naudoti ir SPF.

Kaip jau minėjau, vasarą labai svarbu užtikrinti odos higieną. Riebiaodės ar mišriaodės turėtų pasidaryti odos šveitimą (pilingą) namuose porą kartų per savaitę, o sausiaodės – kartą. Nereikėtų naudoti abrazyvinių, agresyvių šveiktiklių.

– Ar būtina keisti žiemą naudotą kremą, jei atrodo, kad jis tinka ir vasarą?

– Kremas vasarą neturėtų būti labai riebus, svarbiausia, kad jis drėkintų. Tas pats kremas neturėtų tikti prie +30, ar -10. Žiemą ryte tepame kiek riebesniu kremu, ypač jei daugiau laiko leidžiame lauke. Na, o vasarą labiausiai reikia drėgmės.

– Ar būtina atsisakyti žiemą naudotos pudros ir keisti ją BB kremu ar mineraline pudra?

– Maskuojamoji priemonė galėtų būti lengvesnės tekstūros. BB kremas ar mineralinė pudra puikiai tinka vasarai.

– Purškiamas terminis vanduo apipintas mitais – vieni sako, kad tai puikus drėgmės šaltinis, kiti, kad oda pripratinama ar kaip tik džiovinama, jei užpurkšto vandens neįmasažuojame į odą, o paliekame nudžiūti. Kaip yra iš tiesų? Ar verta vasarą jo turėti rankinėje ir kaskart pasipurkšti?

– Tai paviršinis drėkinimas, kuris taip pat reikalingas odai. Mineralai, esantys terminiame vandenyje, reikalingi mūsų odai. Jie įeina į NDF (Natūralus drėkinamasis faktorius), esančio odoje sudėtį, kai karšta mes daug reikalingų medžiagų išprakaituojame. Tad terminis vanduo tikrai padrėkins raginį sluoksnį. Vis dėlto, labai svarbu atkreipti dėmesį į tokio vandens PH. Mūsų odos PH yra 5.5-6,2. Puiki alternatyva terminiui vandeniui – ląstelinis vanduo. Šią priemonę rekomenduoju visiems ir visada.

Rita Balčiūnienė

– Kaip geriausia drėkinti odą vasarą?

– Namuose reikėtų turėti lengvos tekstūros drėkinamàjį serumą, kremą. Naudoti jau minėtą ląstelinį vandenį. Bent pora kartų per savaitę pasidaryti drėkinamąja kaukę, jei oda riebesnė ir linkusi kimštis – tuomet kartą per savaitę pasidaryti valančią kaukę, o kitą kartą drėkinančią.

– Kokios drėkinančios procedūros dabar siūlomos kosmetologų kabinetuose?

– Procedūrų yra iš tiesų labai daug. Kai saulė aktyvi, siūlyčiau procedūras, kurios nepažeidžia odos vientisumo (beadatines). Labai maloni, efektyvi ir saugi yra šalčio ir šviesos terapija, kuomet į odą šalčiu įvedamos drėkinančios, stangrinančios ar vitaminizuojančios medžiagos. Ši procedūra tinka nėščiosioms, jautriai ar kuperozinei odai. Įvedimas ultragarsu taip pat galimas, tik kuperozinei odai ar besilaukiančiai jis jau būtų netinkamas. Taip pat yra galybė neaparatinių drėkinančių procedūrų, kurias kabinete parinks specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt