– Kokie pagrindiniai žingsniai, norint atsikratyti riebalų nuo pilvo dalies?

– Siekiant sumažinti riebalų kiekį pilvo srityje, reikia laikytis kelių rekomendacijų, kurias pateikia ekspertai. Svarbiausia – sureguliuoti mitybą, atsižvelgti į savo gyvenimo būdą (streso lygį, miegą ir t.t.) bei kiek įmanoma padidinti fizinį aktyvumą.

– Subalansuota mityba yra viena iš svarbiausių dalių. Ko reikėtų atsisakyti?

– Pirmiausia reikėtų atsisakyti produktų, kurių sudėtyje yra daug hidrintų riebalų, kaip margarinas, tepieji mišiniai, įvairūs pusfabrikačiai ir t.t. Antra, vertėtų riboti alkoholio vartojimą. Pasak specialistų, nebūtina jo visiškai atsisakyti, tačiau besaikis jo vartojimas ir piktnaudžiavimas sukelia pilvo riebalų kaupimosi riziką. Taip pat reikėtų mažinti cukraus vartojimą: ryšį tarp gausaus cukraus vartojimo ir pilvo riebalų kaupimosi įrodo daugybė šiandieninių tyrimų. Patariama mažinti ir suvartojamų angliavandenių, ypač rafinuotų, kiekį. Galų gale reikėtų atsisakyti visų cukrumi „praturtintų“ gėrimų ir vaisių sulčių.

– Kokius produktus rinktis norint pasiekti rezultatų?

– Reikėtų rinktis produktus, kurie turi kuo daugiau tirpių skaidulų, nes jos padeda sulėtinti maisto slinkimą virškinimo traktu, kas užtikrina sotumo jausmą, verčia mažiau suvalgyti ir skatina lieknėjimą. Pasak tyrimų, skaidulos padeda atsikratyti pilvo riebalų. Reikėtų rinktis ir tuos produktus, kuriuose daug baltymų: liesa mėsa, žuvis, pupelės ir kiti. Patariu vietoje įprastai vartojamų riebalų rinktis kokosų aliejų – tai bene sveikiausi vartoti tinkami riebalai, spartinantys medžiagų apykaitą. Rekomenduojama retkarčiais valgyti riebios žuvies, gerti žalią arbatą. Naudinga rinktis probiotikų gausų maistą arba vartoti probiotikų papildus. Galiausiai – svarbu gerti daug vandens.

– Kokie pratimai ar fizinė veikla padėtų atsikratyti riebalų?

– Atsikratyti kūno riebalų padeda kardiotreniruotės arba aerobikos pratimai, kadangi tai ne tik padeda „sudeginti“ daugybę kalorijų, bet yra naudingos sveikatai. Veiksmingi yra ir tie pratimai, kurie skatina dirbti pilvo raumenis. Taip pat rekomenduojamos ištvermės treniruotės, įprastai – pratimai su svarmenimis.

– Kaip dažnai reikia užsiimti fizine veikla?

– Teigiama, jog treniruočių dažnumas ir trukmė yra svarbiau už jų intensyvumą. Vis dėlto, daug ekspertų šiuo atveju sutinka, kad reikalingas fizinės veiklos kiekis, siekiant sumažinti tam tikrą kiekį riebalų, kiekvienam bus skirtingas, kadangi kiekvieno žmogaus organizmas yra individualus.

– Galbūt turite patarimų, kurie palengvintų šį procesą?

– Siekiant sumažinti riebalų kiekį pilvo dalyje yra svarbu atsižvelgti ir į kitus faktorius. Pavyzdžiui, siekiant efektyviau atsikratyti pilvo riebalų, svarbu sumažinti patiriamo streso lygį. Padeda joga, meditacija ir panaši raminanti stresą „nuimanti“ veikla. Taip pat rekomenduoju gerai išsimiegoti, nes miego stygius siejamas su svorio augimu. Svarbu sekti savo fizinio judėjimo ir mitybos įpročius: kuo dažniau judėti, stebėti kiek ir kokių maisto medžiagų suvartojama (tam yra daug virtualių programėlių).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)