Vis dėlto, tai gali sukelti daugybę klausimų naujokėms: kaip išsitepti, kad neliktų dėmių ir tamsesnių ruoželių? Kaip paruošti odą ir ką daryti, kad įdegis nebluktų netolygiai?

Pakalbinome įdegio ekspertus Amandą Harrington ir Julesą Von Hep'ą ir gavome patarimų iš ekspertų lūpų.

Kaip paruošti odą?

Visa dailiai įdegusios odos paslaptis – pasiruošime, sako Julesas. Specialistas pataria depiliacijos ir skutimo procedūras atlikti bent 24 val. prieš įdegio priemonių tepimą ir nušveisti oda šveitikliu ar šiurkščia kempine.

„Taip jūsų oda turės lygų paviršių, tad įdegį paskristysite tolygiai, o tuomet jis bluks taip pat tolygiai – it natūralus“, – sako Julesas.

„Jei turite daugiau laiko, tuomet dieną prieš išsimaudykite šiltoje vonioje su aliejais, giliai sudrėkinkite ir pamaitinkite odą“, – prideda Amanda.

Prieš pat įdegio procedūrą svarbu nusivalyti makiažą, nusiprausti dezodorantą. Tiesa, nenaudokite aliejinių prausiklių ir valiklių, jie pablogins įdegio kremo įsigėrimą sukurdami barjerą.

Kaip išsitepti priemone, kad neliktų dryželių?

„Naudojant visas įdegio priemones tepkite du sluoksnius ant kūno ir vieną ant veido. Pradėkite tepti nuo čiurnų į viršų, taip žinosite, kad po kelių minučių, kai tepsite antrąjį sluoksnį – pirmasis jau bus spėjęs išdžiūti“, – pataria Julesas.

Specialistas pasidalijo ir vienu triuku tolygiam plaštakų įdegiui: „Pakabinkite ant durų rankšluostį ir patrinkite suglaustus riešus. Tai padės išvengti įdegio linijų.“

Julesas pataria naudoti plaukų džiovintuvą tam, kad įdegio priemonė greičiau susigertų.

Netepkite įdegio priemonės judesiais ratu, nes išsitepsite nelygiai.

Įdegis

Kaip išsitepti rankas, pėdas ir alkūnes?

Oranžinių rankų išvengsite, jei iškart po įdegio procedūros nuvalysite delnus. Taip pat į sausą rankšluostį patrinkite krumplius. Netepkite daug produkto ant alkūnių ar pėdų – užteks tiek, kiek liko ant pirštinės nuo kitų zonų tepimo.

Ką daryti, kad įdegis laikytųsi ilgiau?

Nuolat drėkinkite odą kremu be kvapo ir aliejų. Kas porą dienų pasitepkite laipsniško įdegio kremu ir taip išlaikysite norimą įdegio spalvą. Ypač pasirūpinkite veidu, jį prausiame dažniau ir atidžiau, tad jis greičiau ir netenka įdegio.

Jei naudojate retinolį ar įvairias rūgštis – nesitikėkite ilgo įdegio išsilaikymo. Šios priemonės skatina odos atsinaujinimą.

Kaip džiaugtis įdegusia oda visus metus?

„Laipsniško įdegio priemonės yra lengviausias būdas pasiekti ilgalaikį įdegį, kurį galima paryškinti. Naudokite tokią priemonę vietoje drėkinančio kūno kremo, kol pasieksite norimo rezultato“, – sako Julesas.

Specialistas pataria nušveisti odą prieš pirmąjį laipsniško įdegio užtepimą, o tuomet šveitimą pakartoti po savaitės.

Kada geriausia tepti savaiminio įdegio priemones?

Anot Amandos, kantrybė ir geras apšvietimas išties padeda kalbant apie dailų įdegį.

„Patariu pasitepti įdegio kremu ankstyvą vakarą, kol dar yra natūralaus apšvietimo, o tada apsirengti lengvus, plačius drabužius“, – sako Amanda.

Kodėl įdegis blunka dėmelėmis?

„Į daugybę tradicinių savaiminio įdegio priemonių formulių įeina alkoholis, kuris sausina odą, todėl itin svarbu drėkinti odą, kad įdegis bluktų tolygiai. Įdegiui taip pat kenkia aliejai, net jei, pavyzdžiui, aliejų yra jūsų SPF kremo sudėtyje – tai padarys įtaką“, – pasakoja specialistė.

Ką naudoti įdegio tepimui?

„Speciali pirštinė padeda apsaugoti rankas nuo įdegio kremo įsigėrimo ir tolygiai išsitepti. Jei naudojate įdegio serumą ar lašelius, galite tepti rankomis, tiesiog vėliau nusiplaukite delnus ar nuvalykite juos miceliniu vandeniu“, – sako Julesas.

Tolygiai pasitepti nepavyko, ką daryti?

„Jei praleidote lopinėlį odos – užmaskuokite makiažu arba pasitepkite momentiškai veikiančia įdegio priemone, o po poros dienų išsitepkite laipsniško įdegio losjonu, kad sulygintumėte spalvas“, – pataria Amanda.

Jei jūsų bėda – oranžinės rankos, Julesas pataria nepamiršti jų drėkinti. „Kartokite paskui mane: jei nedrėkinsiu rankų – turėsiu oranžinius krumplius“, – sako Julesas.

Prieš tepant veidą – išsivalykite dantis, jei tai darysite vėliau, rizikuojate baltais ruožais aplink burną.

Kaip lygiai išsitepti veidą?

Nebijokite panaudoti makiažo šepetėlio. Tepant veidą su specialia pirštine taip gerai nepasieksite smulkių veido kampelių, tad šepetėlis puikiai atliks šį darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)