Paskutiniu metu pasaulis įvertino Azijos grožio ir odos priežiūros rinką, jos veiksmingas priemones ir praktikas. Viena iš tokių technikų, neseniai pelniusi šlovę ir atkeliavusi tiesiai iš Azijos – korugi smulkaus veido arba dar kitaip kogao masažas! Naudojant šią techniką, ypatingas dėmesys skiriamas kaulinio audinio retėjimo prevencijai, rašoma pranešime spaudai.

Klausiate kodėl?

Kaip žinia, mūsų kaukolę sudaro 29 kaulai, kurie apvilkti raumeniniais ir riebaliniais audiniais. Taigi kaukolė yra tvirtas pagrindas, atrama ir karkasas, kuri nulemia visų ant jos besitvirtinančių konstrukcijų elgseną. Kaip ir visi mūsų organizmo kaulai, veido kaulai su amžiumi sausėja ir nyksta, ko pasekoje pačios kaukolės apimtis mažėja.

Naujausių tyrimų duomenimis galime matyti, kad veido skeleto senėjimas apima selektyvią rezorbciją tam tikrose vietose. Manoma, kad kaulai didžiausia apimtį pasiekia žmogui suaugus ir po to palaipsniui pradeda nykti. Ryškiausiai kaulų rezorbcija pasireiškia vidurinėje veido dalyje, ypač viršutiniame žandikaulyje, nosies piriforminėje srityje, akiduobės viršutiame viduriniame bei apatiniame išoriniame kampuose bei apatinio žandikaulio poskruostinėje srityje. Šios sritys senėjimo metu rezorbuojasi specifiškai ir nuspėjamai.

O kaip gi elgiasi mūsų oda, kurios paskirtis padengti pirminį kaukolės tūrį? Ji iki paskutinės akimirkos ištikimai mums tarnauja ir stengiasi maksimaliai susitraukti ir atkartoti besideformuojančią kaukolę, kuri, mažėdama apimtimi, netenka svorio ir drėgmės.

Nežiūrint į tai, kad mūsų oda turi fantastinį potencialą, deja, ji nespėja sekti paskui mažėjantį kaukolės paviršių ir idealiai apgaubti sunykusią kaukolę ir atitinkamai deformuoti raumenų reljefą. To pasekoje, odos perteklius, nesugebėjęs susitraukti, pakimba klostėmis.

Nors jau ir nuo seno buvo žinoma, kad kaulai senstant retėja ir nyksta, tačiau tik visai neseniai šis procesas susietas su viena pagrindinių veido senėjimo priežasčių! Kaulų nykimas sukelia veido ovalo linijų tikslumo išnykimą ir minkštųjų audinių nukarimą. Išoriškai tai matoma kaip apatinės veido dalies linijos suapvalėjimas bei suminkštėjimas, sumažėja skruostų, pasmakrio ir kaklo odos tonusas. Veidas įgauna tipišką senyvo žmogaus išraišką.

Tradicinės veido senėjimo sampratos sukasi apie pokyčius, vykstančius minkštuosiuose audiniuose - dėl jų suglebimo, nusileidimo, kritimo klostėmis ir t.t. Veido atjauninimo metodai visuomet buvo nukreipti į šių pokyčių panaikinimą pakeliant ir modeliuojant audinius, akcentuojant liftingo efektą.

Nors šie metodai yra didžiąja dalimi veiksmingi, jie nebūtinai suteikia harmoningą ar natūralų veido atjauninimo efektą.

Norint tikslingai ir visapusiškai atjauntinti veidą reikėtų pradėti nuo kaulinio audinio retėjimo prevencijos.

Masažo terapeutai Pietų Korėjoje bandydami išspręsti kaukolės rezorbcijos problemą sukūrė specialią veido masažo techniką, kuri veikia prevenciškai prieš kaukolės kaulų nykimą ir padeda palaikyti veido mikrocirkuliaciją. Šiai technikai buvo suteiktas vardas koguri.

Šio masažo žinios ir technika Pietų Korėjoje saugomi kaip nacionalinė vertybė. Šio masažo mokančios mokyklos turi griežtas tradicijas ir taisykles masažo technikos žinias perduoti tik specialistams, kilusiems iš Azijos žemyno. Japonijoje masažo terapeutai išmokę šios technikos iš pačių masažo kūrėjų, adaptavo, sušvelnino ir pritaikė Japonijos pasaulio rinkai.

Korugi masažo naudos:

– Smulkesnis veidas ir pakelti skruostai;
– Jaunesnė veido išvaizda;
– Pagerinta mikrocirkuliacija;
– Atpalaiduoti veido raumenys;
– Limfinis drenažas;
– Sudrėkinta oda;
– Tvirtesnė oda;
– Spindesys;
– Švelnesnė oda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)