1. Kada paskutinį kartą kalbėjai su tėvais?

„Reikėtų rasti būdą paklausti, ar jūsų pasimatymo draugas ar draugė puoselėja artimą ryšį su savo šeima. Matau daugybę skyrybų, kurias lemia pernelyg artimas ryšys su šeima, ribų nenusistatymas: kai sukuriate savo santuoką, ji turi tapti jūsų prioritetu. Kita vertus, itin prasti santykiai su šeima taip pat gali byloti apie tam tikrus asmenybės sutrikimus bei nesugebėjimą išlaikyti santykių“, – sako advokatė Carla Schiff Donnelly.

2. Ar tiki „gyvenimu ilgai ir laimingai“?

„Visiems santykiams reikalingas abiejų pusių atsidavimas, jei norima, kad jie „veiktų“. Tie, kas mano, kad „ilgas ir laimingas gyvenimas“ tiesiog nutinka, ko gero, nebus labai puikūs partneriai“, – sako Katherine Eisold Miller.

3. Ar tu vedęs/ištekėjusi?

„Rimtai, paklauskite to. Ketinimas skirtis ar gyvenimas atskirai yra vis dar santuoka. Jūsų partneris turi būti išsiskyręs“, – teigia Randall Kessler.

4. Ką labiausiai mėgsti savo darbe?

„Paklauskite apie jų darbą: ar jie didžiuojasi tuo, ką daro? Ar jie nuolat keičia darbą? Galbūt jie „vedę“ savo darbą ir neturi laiko šaltą sekmadienio rytą ilgiau pasivolioti lovoje, nuolat keliauja ir net kino teatre nesiliauja tikrinti el. pašto? Tai raudona vėliava“, – įspėja Lisa Helfend Meyer.

5. Kur paskutinį kartą keliavai?

„Ką jūs iš tiesų norite sužinoti, tai „Kaip susimokėjai už savo paskutinę kelionę?“, bet tai sunkus klausimas per pirmuosius pasimatymus. Bet jei jis ar ji keliavo į itin prabangią ir egzotišką išvyką, tuomet normalu nustebus paklausti „Oho, kaip tau pavyko už visa tai susimokėti?“. Svarbu išsiaiškinti, ar kelionei buvo ilgai taupyta, ar tiesiog lengvabūdiškai pasinaudota kreditine kortele. Tai gali jums padėti sužinoti, ar partneris turi skolų ir koks jo ar jos požiūris į pinigus. Finansinės problemos yra viena pagrindinių skyrybų priežasčių“, – sako Carolyn C. Van Tine.

6. Ar žinai, kas yra Johnny Carsonas?

„Kitaip tariant, jei nenorite klausti tiesiai, tai raskite būdą išsiaiškinti, kiek jai ar jam metų. Daugybė mūsų klientų pripažįsta, kad nežinojo savo antrųjų pusių amžiaus iki pat susižadėjimo“, – atskleidžia Randallas Kessleris.

7. Ar manai, kad gebi atvirai bendrauti?

„Bendravimas yra labai svarbu. Dažna skyrybų priežastis – nesugebėjimas bendrauti tarpusavyje. Jei žmonės negali atvirai pasakyti vienas kitam, kas juos neramina ar erzina ir kaip tai spręsti, tuomet tai gali auginti nuolatinį apmaudo jausmą, kuris ilgainiui privers jus taip atitolti, kad kelio atgal nebebus“, – sako Carolyn C. Van Tine.

8. Kodėl nutrūko tavo pastarieji santykiai?

„Paklauskite, kaip baigėsi jų paskutinis romanas. Jei išgirsite istoriją, kad kaltas tik buvęs partneris, tai – raudona vėliavėlė. Ieškokite žmogaus, kuris prisiima atsakomybę, tai byloja apie sąžiningumą ir asmenybės potencialą augti“, – mano Carla Schiff Donnelly.

9. Jei galėtum grįžti į praeitį, kokį vieną dalyką pakeistum?

„Tai smagus klausimas, kuris gali labai daug pasakyti apie žmogų. Paklauskite vienas kito, ką kitaip darytumėte, jei galėtumėte sugrįžti į praeitį. Atsakymas „Gyvenčiau kitoje šalyje, kuo toliau nuo savo mamos“ ar „Būčiau vedęs savo mokyklos simpatiją, su kuria dar dabar palaikau ryšį“ – labai blogas ženklas“, – teigia Lisa Helfend Meyer.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)