– Papasakokite, kokios yra naujausios manikiūro tendencijos?

– Griežtų taisyklių dabar jau nebėra. Daug kas vis dar mėgsta blizgučius. Pavasarį moterys dažniau renkasi pastelines spalvas, vasarą – ryškias neonines. Šiuo metu labai populiarūs visi pieniški atspalviai: rausvos pieninės, dramblio kaulo spalva. Kas mėgsta ryškiau, gali nenusiminti. Ryškios spalvos – taip pat vis dar populiarumo viršūnėje. Ypač madingos yra ryškios rožinės, ryškios žalios. Žalia buvo populiari praėjusią vasarą, ir tokia išlieka šią. Vasaros hitas – „Tifanny blue“ spalva. Taip pat neprašausite, jei rinksitės iš ryškių neoninių spalvų. Žinoma, jei tik jūsų darbovietė tai toleruoja.

– O kaip dėl formos, ar čia yra kokių naujovių?

– Daugelis vis dažniau renkasi trumpesnius nagus. Jie yra populiaresni už ilgus, bet griežtos tendencijos čia nėra. Turime laisvę, tad visos renkasi tai, ką nori.

„Senses Nails“ komandos narė Ieva (dešinėje)

– O kaip dėl pačių technikų, ar yra naujienų?

– Pastaruoju metu populiarėja rinkoje atsiradęs polygelis. Anksčiau visos meistrės dirbo su geliu ir geliniu lakavimu, o dabar daug kas pereina prie polygelio. Tai gelio ir akrilo hibridas, kurio konsistencija panaši į plastelino. Jis formuojamas su skysčiu. Yra specialios formelės, kur polygelis yra minkomas, tada klijuojamas tiesiai ant nago ir džiovinamas po lempa. Paskui tą plastikinę formelę belieka nuimti nuo viršaus ir nagas jau būna padarytas, lygus, gražus, belieka tik truputį apdirbti kraštus ir užtepti spalvą. Tai yra greita ir labai patogi technika.

Apskritai, polygelis atsirado prieš kelerius metus, o išpopuliarėjo tik dabar. Jis, skirtingai nei priklijuojami nagai, tvirtinamas prie trumpai nukirpto nago. Tokia technika užtikrina, kad nago galiukas nenulūš, o manikiūras išsilaikys apie mėnesį laiko, o kartais – ir iki 6 savaičių. Aišku, tokiu atveju nagai jau neatrodo estetiškai, nes yra nuaugę, bet ant viršaus galima daryti korekcijas ir sėkmingai nešioti toliau.

Manikiūras

– O kaip dėl poveikio nagui? Tiesa ar mitas, kad nagui reikia kvėpuoti?

– Visiškas mitas. Nagas yra raginis sluoksnis, jam kvėpuoti nereikia. Nagai nusilpsta, jei meistras blogai atlieka savo darbą. Jei jis nėra kvalifikuotas, gali naudoti ne tokias kokybiškas medžiagas, dėl ko nagai silpnėja. Tarkime, yra nagų lako bazės su rūgštimi. Rūgštis nagą plonina, gali jį pažeisti. Jei meistrė naudoja per daug priemonių su rūgštimi, nagas išplonėja, tada gal ir reikėtų padaryti pertrauką, kad ataugtų naujas nagas. Tas užtrunka apie 5-6 mėnesius.

– Tai kokį lakavimo būdą jūs rekomenduotumėte?

– Yra trys skirtingi būdai: gelinis lakavimas, gelis ir polygelis. Gelinis lakavimas yra paprasčiausias, jis tinkamas ant trumpų nagų, nes ilgi nagai lūžta, o jis nėra toks tvirtas. Geliai ir polygeliai dažniausiai neturi rūgšties, todėl toms, kieno ploni nagai, galima rinktis šiuos variantus. Bet svarbiau ne pati technika, o meistras. Nagų lakavimas nėra atėjau, patepliojau ir viskas. Ne veltui vyksta tiek daug mokymų, nes yra niuansų, kuriuos reikia žinoti. Pasirinkus gerą meistrą, nagai nenukentės, o manikiūras atrodys tobulai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)