1. Abipusis vystymasis

Kai du žmonės rimtai žvelgia į santykius, jie padeda vienas kitam augti – tiek dvasiniu, tiek emociniu požiūriu. Emocinis vystymasis – svarbi mūsų asmeninio augimo dalis, šis santykių tipas padeda pasiekti tikslą – pasiekti emocinę brandą. Tokie partneriai patys stiprėja ir motyvuoja savo antrąją pusę. Jei jūsų santykiai tokie – esate labai laimingas žmogus. Svarbiausia – stengtis kuo ilgiau išsaugoti santykius.

2. Meilė tylomis

„Suprasti iš pusės žvilgsnio“ – štai taip galima apibūdinti šiuos santykius. Partneriai taip gerai vienas kitą supranta, kad gali leisti laiką tylėdami, tiesiog mėgaudamiesi buvimu kartu. Pasiekti tokius santykius – sunki užduotis, tam reikia daug laiko ir pastangų. Įsivaizduokite, kad sėdite su savo antrąja puse prie vakarienės stalo – tiesiog sėdite nesikalbėdami. Ar jausitės nejaukiai? Jei ne, jus galima sveikinti – jūsų santykiai vieni iš emociškai stabiliausių.

3. Santykiai iš išskaičiavimo

Šių santykių nepavadinsi nei gerais, nei blogais. Jie žmonėms reikalingi, norint pasiekti tam tikrų tikslų. Pavyzdžiui, susijusių su karjera, su politika. Abu, prastesniu atveju – vienas, žino, kad neketina tęsti santykių, kai pasieks tam tikrą tikslą. Toks ryšys baigiasi, kai kiekvienas (arba vienas) gauna tai, ko nori.

4. Eksperimentas

Tai labai egoistiniai santykiai – kai vienas žmogus nori perdaryti kitą pagal savo pageidavimus. Pavyzdžiui, mano buvusioji norėjo padaryti mane tokiu žmogumi, kokiu aš visiškai nenorėjau būti. Ji susitikinėjo su manim, norėdama patikrinti, ar tai įmanoma. Galima sakyti, ji norėjo nusilipdyti sau patinkantį žmogų. Beveik 98 proc. tokių santykių išyra.

5. Niekaip nesibaigiantys santykiai

Tai vieni iš prasčiausių santykių. Jie turėjo seniausiai baigtis, bet partneriai vis tęsia šį vargą. Įprastai taip nutinka, kai žmonės išsiskiria su pykčiu, o po kiek laiko vėl susieina į porą. Skausmas ir nuoskaudos po pirmo išsiskyrimo pernelyg stiprūs, kad viskas būtų kaip anksčiau, bet du žmonės vis bando vėl įpūsti meilę. Jie žino, kad netinka vienas kitam, jie daugiau pykstasi, nei myli, jie klaikiai nelaimingi, bet laikosi įsikibę santykių. Galiausiai viskas baigiasi, bet iki išsiskyrimo dar tęsiasi ilgas, beprasmiškas bandymų sukurti santykius laikotarpis. Jei įstrigote tokioje situacijoje, geriausias variantas – ryžtingai juos nutraukti.

6. Nuolatinis konkuravimas

Tokie santykiai nežada nieko gero. Kai du žmonės įsimyli, jie deda visas įmanomas pastangas, kad padėtų vienas kitam tobulėti visose srityse. O konkuruojančiuose santykiuose abu partneriai varžosi, dažnai prieina iki kraštutinumų. Pavyzdžiui, mano draugo santykiai buvo būtent tokie. Jie su žmona tiek konkuruodavo darbe ir namuose, kad jau ėmė vienas kitą laikyti ne varžovais, o priešais. Jei jaučiate, kad įsivėlėte į tokią konkurencinę kovą, verčiau pasaugokite nervus ir išlaisvinkite vienas kitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)