Norint gyventi ilgai, reikia gyvenime atrasti pusiausvyrą – išmokti susidoroti su stresu, taisyklingai maitintis ir atsikratyti žalingų įpročių.

Maria Esther Heredia de Capovilla

Maria gimė 1889 m., o mirė 2006 m., kai jai buvo 116 m. Moteris pasižymėjo geležine sveikata ir lengvu charakteriu. Ji turėjo penkis vaikus, tačiau kai mirė, gyvi tebuvo likę trys iš jų. Sulaukusi 116 metų, ji buvo sveiko proto, vaikščiojo be lazdelės ir domėjosi gyvenimu. Maria niekada nerūkė, bet kartais leisdavo sau išgerti raudono vyno. Likus 18-ai dienų iki 117-o gimtadienio jos sveikata staigiai pablogėjo ir ji mirė.

Marie-Louise Meilleur

Marie-Louise Meilleur gimė 1880 metais ir mirė sulaukusi 117 m. Ji yra seniausia Kanados moteris. Marie-Louise buvo ištekėjusi du kartus ir pagimdė 10 vaikų. Jos ilgaamžiškumo paslaptis – darbštumas. Tiesa, Marie-Louise turėjo žalingą įprotį – iki 90 m. rūkė.

Jeanne Calment

Jeanne Calment gimė Paryžiuje 1875 m., o mirė 1997 m. Ji išgyveno 122 metus. Jos ilgaamžiškumo paslaptis – važinėjimas dviračiu iki šimto metų. Moteris pasižymėjo geru humoro jausmu ir stipriu skrandžiu.

Nabi Tajima

Japonė Nabi Tajima nugyveno 117 metų ir pagimdė 9 vaikus. Vaikai padovanojo Nabi 28 anūkus, 56 proanūkius ir 35 proproanūkius. Tajima tapo paskutine sąraše žmonių, gimusių devynioliktame amžiuje. Asmeninis Nabi rekordas – seniausia Japonijos ir Azijos gyventojas pasaulio istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)