Atsirado barniai, priekaištai, nesutarimai, skirtingos nuomonės sukeldavo pykčių. Į tai numodavau ranka, galvojau, kad visko pasitaiko, nebūna gyvenimas vien rožėmis klotas. Laikui bėgant pastebėjau, kad jis kažką slepia, retkarčiais pastebėdavau, kad jis kažkodėl liūdnas, lyg nepasitikintis savimi kai kuriose situacijose... Sužinojau, kad jis pasiėmęs paskolą, kuri auga, nes jis nespėja laiku sumokėti.

Tai sužinojau tik po beveik metų. Dirbame, padedu atiduoti pinigus, kad nebūtų problemų. Savaitgaliais jis mėgsta išeiti su draugais į barus, tuomet aš irgi ne visada sėdžiu namuose, retkarčiais išeinu su draugėmis į filmą ar kavinę. Aš grįžtu su nuotaika, gaminu vakarienę, apsitvarkau kambarius ir laukiu draugo, o jis grįžta išgėręs ir, jau seniai pastebėjau, kad būna piktas ir viskuo nepatenkintas, jei išgeria bokalą alaus. Mane tai liūdina, nes pykčio kaltininkė esu aš?

Jis mane lygina su kitomis, dažnai išgėręs kitoms rašo, tai slepia ir jei netyčia tai pamatau, prašau parodyti, kas čia vyksta ir užverda konfliktas. Aš lieku pažeminta jo žodžių, o jis, pamatęs mano reakciją į tas žinutes, šypsosi man ir dažnai rėkia, kad „galbūt tu kažką darai ne taip, kad aš rašau kitoms?“.

Kai yra blaivus, jis myli mane, niekada nesame rimtai susipykę, gera, linksma bendrauti. Dažnai pagalvoju, kad daug kas sako: „Girtas žmogus – tiesa iš jo lūpų“. Galbūt tikrai aš kažką ne taip darau. Visada per konfliktus, kai jis girtas, aš apsiverkiu, nes esu labai jautri, o jis tuo metu man šypsosi. Galbūt tai ženklas, kad mums ne pakeliui? Ačiū!

Atsako santykių ekspertas Darius Ražauskas

Ačiū už laišką.

Viskas su jumis gerai!

Taip, tiesa. Alkoholis ištraukia užslopintus dalykus ar slepiamas emocijas. Na, o, bet, tačiau. Tai nereiškia, kad jos tikros. Tiksliau jos tikros, bet ne vienintelės. Žmogus nėra vienpusis. Visi mes turime dvi puses. Tai, kad alkoholis atpalaiduoja jo blogesnę pusę, nėra jūsų kaltė.

Ražauskai! Tai ką daryti? Kaip gyventi?

Pirmiausia neskubėti skirtis, nes sunkumai ir išbandymai ateina į visas poras. Įsimylėjimas visada praeina. O kas toliau? Toliau galim pradėti dirbti su savimi. Eeeeee... Bet blogas jis! Ražauskai! Kaltini mane?

Tikrai ne. Man nesvarbu, kuris kaltas. Kaltų nėra. Man įdomu išspręsti situaciją. Stipriai ir ilgam galime keisti tik save. Efektyviausia technika yra pradėti gelbėti savo asmenybę.

Na, ir ką daryti?

Pirmiausia reikalingos naujos mintys ir idėjos. Įneškite į savo gyvenimą naujų knygų. Pradėkite nuo psichologijos profesoriaus Jordano Petersono knygos „12 gyvenimo taisyklių“.

Ši knyga padės jums išanalizuoti savo gyvenimą ir jį geriau suprasti. Taip pat prisiimti atsakomybę už savo laimę ir pradėti ją lipinti. Taip pat jums reiktų pabandyti save ir vyrą užkrėsti leisti kuo dažniau laiką kartu gamtoje be žalingų įpročių. Bėgiojimas, plaukiojimas, žygiai dviračiais ir pan. Tik susitarkite, kad tie dalykai vyksta be alkoholio.

Daugelis vyrų labai skaudžiai priima savo klaidas. Paskola su finansiniais sunkumais yra vyrui sunkiai pakeliamas dalykas. Suprantu, kad tai jį ėda iš vidaus.

Apie jo savijautą, finansus, kitas moteris ir jo gyvenimo tikslus bandykite kalbėtis, kai abiems gera nuotaika. Bandykite atverti jo širdį ir atidarykite savo. Tik tai daryti reikia be asmeninio kaltinimo. Jei nesiseka, tuomet ieškokite profesionalaus tarpininko. Pasidomėkite draugų tarpe, kas gali rekomenduoti gerą ir kitiems padėjusį psichologą.

Nėra porų, kurios niekada neturėtų sunkumų. Šeimos tikslas nėra ramus gyvenimas. Šeima - tai mokykla, kurioje galima išmokti augti kartu.

Linkiu gero starto.

Nesutariate su antrąja puse ar nežinote, kaip elgtis susiklosčiusioje situacijoje? Siųskite savo išsamų santykių problemos aprašymą ir gaukite Dariaus Ražausko patarimą. Anonimiškumą užtikriname.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/265.inc"); ?>

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)