Laimė, nereikės laikytis griežtos dietos, valandų valandas plūktis sporto salėje – mūsų kūnas sumanus, linkęs pats atsistatyti, tereikia jam šiek tiek padėti, rašoma tinklalapyje mindbodygreen.com.

Gerkite šilto vandens su citrinos sultimis

Dieną pradėkite šiltu vandeniu su citrinos sultimis, gurkšnokite jį visą dieną. Citrinos daugeliu aspektų naudingos sveikatai, taip pat gerina virškinimą. Pakankamas vandens kiekis ypatingai svarbu – kad kepenys ir inkstai filtruotų toksinus.

Prieš valgį ir pavalgius gurkšnokite žaliąją arbatą – ji gerina virškinimą, medžiagų apykaitą. Pankolių arbata gerina virškinimą, mažina pilvo pūtimą, dujų kaupimąsi, padeda nuo padidėjusio rūgštingumo ir dirgliosios žarnos sindromo.

Valgykite daugiau augalinio maisto

Po gausių šventinių pietų ir vakarienių daugelis tikriausiai nejaučia alkio, vis dėlto svarbu valgyti maistingus, visaverčius patiekalus. Valgykite vaisių, daržovių, augalinių baltymų.

Praktikuokite protarpinį badavimą

Protarpinis badavimas – puikus būdas leisti virškinimo sistemai pailsėti, nesijaučiant taip, tarsi laikytumėtės griežtos dietos ir jums būtų nevalia valgyti. Paskutinį kartą pavalgykite ne vėliau nei 19 val., ryte išgerkite kavos ar arbatos, bet nevalgykite. Puikus rytinio gėrimo variantas – kava su ghi sviestu, išgėrus šios kavos nejausite alkio, o organizmas toliau pasninkaus. Būtent tada vyksta riebalų deginimas. Kai ateis pietų metas, būsite nevalgę jau 16 valandų ir virškinimo sistema bus pailsėjusi.

Įtrinkite pilvą aliejumi su keliais eterinio aliejaus lašais ir pasimasažuokite

Jeigu jaučiate pilvo pūtimą, įlašinkite į kokosų ar kokį kitą aliejų pipirmėčių aliejaus ir pasimasažuokite pilvą. Pipirmėčių aliejus ramina, malšina uždegimus, kaip, beje, ir citrinžolių, frankincenso eteriniai aliejai.

Joga

Joga – greičiausias būdas subalansuoti energiją, be to, ji gerina nuotaiką. Įpraskite rytais 20–30 minučių skirti jogai, ir greitai pajusite jos naudą.

Infraraudonųjų spindulių pirtis

Jeigu norisi intensyvesnės detoksikacijos, išprakaituoti, eikite į infraraudonųjų spindulių pirtį. Infraraudonieji spinduliai kaitina ne orą, o pirtyje esančius objektus, taip kūnas išprakaituoja esant neaukštai temperatūrai. Infraraudonieji spinduliai giliai prasiskverbia, toksinai pasišalina per odą, tai puikus būdas išsivalyti ir sulieknėti.

Valgykite sąmoningai ir nepamirškite saiko per šventes

Labai svarbu valgyti sąmoningai, susitelkiant į procesą, tada tikrai nepersivalgysite. Apskritai patartina šventiniu laikotarpiu nevalgyti to, ko šiaip nevalgytumėte. Tarkime, jei nevartojate pieno produktų ar glitimo turinčių produktų, per šventes gausiai jų pavartoję galite prastai pasijusti. Stenkitės daugiau gaminti patys, draugų ir artimųjų gamintais valgiais vaišinkitės saikingai. Valgykite jausdami dėkingumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją