Anot dietologės Amy Shapiro, neverta iškart pulti į kraštutinumus ir alinti savęs griežtomis dietomis bei treniruotėmis. Jei pokyčių imsitės po truputį - didesnė tikimybė, kad jų pavyks laikytis ilgesnį laiką ir pasiekti ilgalaikių tikslų.

Nepamirškite gerti vandens


Nuolatinis vandens trūkumas apsunkina širdies veiklą, o ir troškulį lengva sumaišyti su alkiu. Pakankamas kiekis vandens gali nuraminti nuolatinį poreikį užkandžiauti, skelbia cheatsheet.com.

Neatsisakykite maisto, o keiskite jį sveikesniu


Jei norėdami atsikratyti svorio imsite praleidinėti valgymus - tik sulėtinsite medžiagų apykaitą, o tai tik atitolins siekį atsikratyti antsvorio. Viskas, ką turite padaryti, tai tiesiog pakeisti nesveiką maistą sveikesniu. Jei švenčių laikotarpiu kimšote kaloringus patiekalus - dabar stenkitės patiekalus praturtinti žalumynais, grūdais ir liesa mėsa.

Neuždrauskite sau viso mėgstamiausio maisto


Viena didžiausių problemų, pradedant dietą yra ta, jog nepaisant to, kaip stipriai stengsitės jos laikytis, vis tiek norėsite maisto, kurį esate pratę valgyti. Dažnai veiksmingiausia tiesiog leisti sau mažas nuodėmes ir kartais suvalgyti, ko taip trokštate.

Atsikratykite šventinio maisto likučių


Maisto išmetinėti nevalia, tačiau jei priruošiate jo tiek, kad tenka valgyti jį dar ilgai po švenčių - tai tikrai nesvajokite apie greitą sulieknėjimą. Juk dažniausiai kaloringų šventinio maisto likučių suvalgome grįžę po darbo, tad nė nepradėsime pasakoti apie netinkamo maisto nakčiai pasekmes...

Nespauskite savęs sporto salėje


Sausis, ko gero, yra kone pats aktyviausias mėnuo sporto klubuose - visi puolame kuo greičiau siekti užsibrėžtų Naujųjų metų tikslų. Tiesa ta, jog nereikėtų pernelyg savęs spausti, nes tai greičiausiai taps pagrindine priežastimi, kodėl jau po savaitės nebenorėsite peržengti sporto klubo slenksčio.

Į treniruotes įtraukite jėgos pratimus


Nors kardio treniruotės gali padėti numesti svorio, tačiau jėgos treniruotės daugeliu atveju gali būti net efektyvesnės. Kilnodami protingai pasirinktus svorius sutvirtinsite kūną ir užsiauginsite raumeninės masės, kuri padės atsikratyti riebalų.

Pakankamai miegokite


Miego stygius gali priversti priaugti ne vieną kilogramą. Taigi, kone geriausias patarimas, kurio reikėtų laikytis, norint atsikratyti antsvorio - pasirūpinkite miego režimu.

Paieškokite treniruočių bičiulio


Sportuoti kartu gali tapti ne tik prievole svoriui atsikratyti, bet ir smagiu užsiėmimu. Kartu sportuoti dažnai jaukiau, jei į sporto klubą žengiate pirmą kartą ar po ilgos pertraukos.

Užsirašykite tikslus


Užsirašant tikslus jų nepamiršite ir galėsite stebėti progresą, matysite, kuomet kūno pokyčiai sustojo ir galbūt reikia ką nors pakeisti režime.

Nesustokite rūpintis savimi, kai pasieksite užsibrėžto tikslo


Norite, kad svoris toks ir liktų? Nemeskite išsiugdytų įpročių, verčiau susigalvokite papildomų tikslų, kuriuos būtų smagu įgyvendinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)