Turėkite savo mėgstamą vietą

Tai gali būti jūsų pamėgtas restoranas ar kavinė ant kampo, į kurią dažnai einate gerti kavos. Kiti variantai – parkas jūsų mieste ar kokia atostogaujant patikusi vieta. Ne taip svarbu, kur toji jūsų pamėgsta vieta, svarbiausia, kad turėtumėte su ja susijusių prisiminimų.

Nepamirškite mandagumo

Žodžius „prašau“ ir „ačiū“ vieni kitiems turi sakyti ne tik vaikai ar svetimi žmonės. Mandagumas, geros manieros susituokus – dar svarbiau. Dėkokite už viską – už tai, kad paklojo lovą, kad padavė sviestą, kad pavedžiojo šunį. Labai svarbu jausti dėkingumą ir dėkoti už kasdienius dalykus gyvenime.

Puoškitės vienas dėl kito

Šiais laikais su džinsais ir trikotažinėmis kelnėmis galima eiti praktiškai visur. Kita vertus, ne mažiau smagu bent kartais pasipuošti – taip parodysite, kad stengėtės dėl sutuoktinio (juk puoštumėtės, eidami į pasimatymą, tiesa?).

Bendraukite su abiem patinkančia pora

Tai stiprina jūsų pačių ryšį.

Mokykitės, kada reikia atsiprašyti, o kada ištarti „atleidžiu“

Gyvenant kartu visko nutinka – nė vienas nesame tobulas. Paminkite savo išdidumą ir išmokite pajusti, kada išmintingiau pirmam ištiesti ranką. Kaltinimai, ilgai nešiojamos nuoskaudos santuokos nesutvirtins.

Rašykite meilės laiškučius ir pan.

Parašykite lūpų pieštuku ant veidrodžio. Įkiškite sutuoktiniui į kišenę meilės raštelį. Parašykite meilių žodžių pirkinių sąrašo gale. Nesvarbu, ar rašteliai bus švelnūs, ar pikantiško turinio, svarbiausia – rodyti dėmesį. Juk taip malonu pamatyti užrašą „aš tave myliu“, kai visiškai to nesitiki.

Gerbkite vienas kitą

Žvelgimas iš aukšto į sutuoktinį, jo ar jos menkinimas, pašaipos tikrai nesutvirtins santuokos – veikiau duos atvirkščią rezultatą.

Minėkite visas sukaktis

Nepamirškite jokios sukakties – ar tai būtų jūsų pirmo pasimatymo metinės, ar 20-osios santuokos metinės. Šventinė vakarienė, atvirukas, puokštė, suvenyras – viskas tinka, minint jums abiem svarbias datas.

Pasibučiuokite atsisveikindami ir susitikę

Kad ir kaip skubėtumėte, nepamirškite šių dėmesio ženklų. Kas kartą išeidami iš namų atsisveikinkite – juk nežinote, kas gali nutikti vėliau. Parėję namo džiaukitės, kad vėl susitikote, ir pasisveikinkite.

Girdint kitiems girkite savo antrąją pusę

Tegu vyras ar žmona girdi, kaip kažkam jį ar ją giriate. Juk malonu girdėti apie save gražius žodžius. Kam bent kartais to nereikia?

Bent šiek tiek laiko praleiskite atskirai

Supraskite, kad santykiams būtina pertrauka, todėl viena aplankykite draugus arba skirkite laiko asmeniniams pomėgiams. Tai būtina, nes mes visi vienas kitą kartais pradedame erzinti, o atotrūkis gali sustiprina aistrą ir papildyti kantrybės bei atlaidumo atsargas.

Bendraukite neblaškomi interneto, žinučių ir kt.

Tikrai nelengva pasikalbėti su partneriu, kai jis naršo internetą arba rašo žinutes mobiliuoju telefonu. Taigi, apsibrėžkite nuo technologijų atribotą zoną (arba laiką), kurioje vienas su kitu bendrautumėte būdami tik realiame pasaulyje. Pasigėrėkite saulėlydžiu, pasiklausykite paukščių čiulbesio, pasivaikščiokite – darykite viską, ką tik širdis geidžia, tik padėkite į šalį telefonus.

Leiskite nuspręsti partneriui

Tikrai nebūtina taip elgtis visada, tačiau kartais leiskite savo partneriui nuspręsti, ką veiksite arba kokį filmą žiūrėsite, ir sutikite su jo pasirinkimu net ir tada, jei jis jums neatrodo pats priimtiniausias.

Nevenkite tik jums suprantamų juokelių

Ar ne smagu, kad kartkartėmis galite perduoti vienas kitam ypač gerai užkoduotas žinutes, kurių be jūsų niekas nesupranta?

Įpraskite demonstruoti švelnumą

Tikrai labai žmogiška atsikirsti jus užsipuolančiam asmeniui. Visgi pasitelkti švelnumą, užuot buvus teisiai, taip pat ne klaida. Nors išlikti ramia pasiseks ne visada, tačiau tokia taktika tikrai pasiteisina – kartais tik taip ir pavyksta išsklaidyti kylančią įtampą.

Švęskite nedideles pergales

Puikūs kasmetinės medicininės apžiūros rezultatai. Kaip niekad nusisekęs pristatymas. Tai, kad pagaliau atėjo penktadienis. Ar ne per dažnai ignoruojame tai, kas gali suteikti kad ir nedidelį, bet nuoširdų džiaugsmą? Atminkite, kad iš tokių akimirkų susideda savaitės, mėnesiai ir, pagaliau, gyvenimas. Tad atsipalaiduokite ir švęskite savo gyvenimą kartu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt