Anot specialistės, jei plaukai turi polinkį banguotis, pasitelkus tinkamus produktus ir priemones galima labai lengvai juos sugarbanoti. „Natūraliai linkusius banguotis plaukus lengviausia sutvarkyti su difuzoriumi – tai specialus priedas, užsidedantis ant plaukų džiovintuvo. Svarbiausia pasirinkti tinkamą temperatūrą ir oro srovės stiprumą. Venkite labai stiprios oro srovės. Plaukus rankomis paspauskite iš apačios į viršų, jei plaukai perdžiūvę, panaudokite purškiklį su vandeniu. Tokio pobūdžio šukuosenos yra nešukuojamos, nes šepetys ištaršys šias bangas“, – pasakojo stilistė.

Jei esate tiesių plaukų savininkės, prireiks kiek daugiau pastangų. Visų pirma, prieš rinkdamosi garbanojimo žnyples, paklauskite savęs, kokių bangų norite. „Teisingas diametras, danga ir karščio lygis leis išgauti norimą efektą. Jei norite afrikietiško tipo garbanų, rinkitės itin ploną prietaisą, jei norite sukurti holivudines bangas – storą. Tefloninės žnyplės apsaugo nuo karščio poveikio. Be to, visada atkreipkite dėmesį į laido storį. Kokybiškų prietaisų laidas turi būti storas, tada jis neperluš. Taip pat svarbu pastebėti, koks prietaiso temperatūrinis režimas. Jei tik vienas, vargu ar pavyks išgauti stangrią, gražią garbaną. Nesiūlau pirkti nei pigiausio, nei brangiausio“, – sakė pašnekovė.

Viena populiariausių plaukų garbanojimo priemonių dabar yra, vadinama, morka. Ji neturi jokio užspaudiklio, bet ja išgaunamos garbanos atrodo itin natūraliai. „Trūkumas tas, kad plauko sruogą reikia laikyti pirštu, aparatas yra įkaitęs, todėl yra didelė nudegimo rizika. Tam siūlau naudoti pirštines“, – patarė specialistė.

Ji parodė, kaip tinkamai garbanoti plaukus. „Stenkitės pradėti nuo apatinės pakaušio dalies. Garbanojimo žnyplių padėtis gali būti horizontali arba vertikali. Negarbanokite visų sruogų į vieną pusę – taip garbanos atrodys nenatūraliai. Rekomenduoju naudoti šachmatinį būdą – vieną sruogą sukite į vieną pusę, kitą – į kitą. Kai susukate sruogą ant prietaiso, suskaičiuokite iki penkių ir paleiskite. Leiskite sruogai atvėsti“, – pasakojo stilistė.

Tam, kad iššukuotumėte, bet nesuveltumėte subanguotų plaukų, specialistė pataria rinktis tankius šepečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)