Garsi parfumerė Mathilde Laurent dalijasi trimis patarimais.

1. Išmokite kvepalų „kalbą“

Viršutinė nata – tai pradinis ir stipriausiai jaučiamas kvapas, kurį užuodžiate vos pasipurškus kvepalus. Viršutinės natos kvapas ima blėsti jau po pirmųjų 15-os minučių ir užleidžia vietą viduriniajai natai, kuri vadinama širdies nata. Ji atskleidžia pagrindinius kvepalų elementus ir „laikosi“ kelias valandas. Joms praėjus galima pajusti bazines kvepalų natas, kurios vadinamos aromato kulminacija.

Taigi, jei apsiperkant internetu matote kvepalų buteliuką, kurio viršutinė nata yra vanilė, o tai – jūsų mėgstamiausias kvapas, neapsigaukite, jau po penkiolikos minučių kvepalai gali imti skleisti visai kitą kvapą, kuris jūsų taip nebežavės. Kita vertus, parfumerė pataria per daug negalvoti apie atskiras natas – svarbiausia pajusti visumą ir jos darną.

2. Išeikite iš parduotuvės

M. Laurent pataria niekuomet nepirkti kvepalų iškart – neišėjus iš parduotuvės. Vien jau kvepalų parduotuvė, kurioje nuolat purškiami šimtai skirtingų kvepalų – jau kvepia tam tikru kvapų mišiniu, kaip tokioje aplinkoje galite tinkamai įvertinti tik vieną kvapą? Pasipurkškite norimais kvepalais ir išeikite, tik gryname ore iš tikrųjų suprasite – patinka jums šie kvepalai ar ne.

Geriausias būdas išsirinkti kvepalus iš kelių – tiesiog papurkšti juos ant parduotuvėje randamų popierinių juostelių ir išeiti į grynesnį orą, kur galėsite netrukdomai užuosti tikruosius aromatus.

3. Palaukite bent dieną

Išsirinkote keletą kvapų, bet negalite galutinai apsispręsti? Sukaišiokite kvepalais išpurkštas juosteles į įvairias vietas: rankinę, kišenes ar pan., ir tiesiog toliau įprastai leiskite dieną.

Taip galėsite patikrinti, ar kvepalams atskleidžiant kitas natas jie jums vis dar patinka. Išsirinkus favoritą – atlikite paskutinį testą ir parduotuvėje kvepalus pasipurkškite ant odos: riešų, kaklo ar vidinės alkūnių pusės. Tik netrinkite! Patrynus odą – ji sušyla ir taip iškreipia tikrąjį kvepalų aromatą

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)