Kines, kaip ir daugelį kitų pasaulio šalių moterų, dažnokai neramina sulieknėjimo klausimas. Net ir tuo atveju, jei antsvoris jų nekankina, noras būti kuo grakštesnėms niekur nedingsta. Savų lieknėjimo metodikų Kinijoje – užtektinai. Kai kuo jos primena mūsiškes, tačiau kai kuo ir skiriasi.

Ryžių ir makaronų atsisakymas

Ši strategija yra gimininga europietiškiems angliavandenių kiekį ribojantiems mitybos planams, kurių laikantis tenka atsisakyti monosacharidų (kepinių, saldumynų, makaronų patiekalų, duonos). Kinijoje kaip garnyrą įprasta patiekit makaronų arba ryžių, tinkamų tiek prie daržovių, tiek prie mėsos patiekalų. Vis dėlto sulieknėti norinčios merginos valgo tiktai daržoves arba tiktai mėsą. Atėjusios į restoraną jos sąmoningai atsisako ryžių ir makaronų, o šie produktai – populiariausi angliavandenių šaltiniai Kinijoje.

Laikantis tokios metodikos organizmas nepatiria streso, nes tiek angliavandenių, kiek reikia suvartoti per parą, pavyksta gauti iš vaisių ir daržovių, žinoma, tik tuo atveju, jeigu mitybos racionas sudarytas tinkamai.

Maisto kiekio mažinimas

Sumažinti porcijų dydį kinėms yra daug sunkiau nei mums, kadangi toje šalyje valgoma daug daugiau negu Europoje.

Vis dėlto ši lieknėjimo strategija atneša norimą rezultatą. Jos laikantis galima valgyti kiek dažniau, bet po mažiau arba nuo konkrečios valandos nebevalgyti. Pas mus labiausia įprasta nevalgyti nuo šeštos valandos vakaro, bet norinčios sulieknėti kinės apie maistą stengiasi pamiršti iš karto po pietų (Kinijoje įprasta pietauti vidudienį). Aišku, kai kurios sugeba susilaikyti tik nuo užkandžiavimo vakarais. Ši taktika yra pati paprasčiausia ir kelianti mažiausiai streso.

Dar Kinijoje populiarios vadinamosios monodietos – vieno produkto vartojimu pagrįstas racionas. Nors ir nesitiki, bet kinės gali visą dieną gerti vien arbatą arba atsisakyti mėsos gaminių (baltymų). Žinoma, tokio lieknėjimo būdo sveiku nepavadinsi, bet laikantis jo ne ilgiau kaip 3 dienas, žalos organizmas patirti neturėtų.

Jogos praktikavimas

Vis daugiau kinių renkasi jogą ir pilatesą. Šios rūšies užsiėmimai padeda sulieknėti, ypač jei yra praktikuojami vadovaujant treneriui profesionalui.

Vis dėlto kai kurios kinės pirmenybę teikia sporto klubams, kuriuose bėgioja, plaukioja, atlikinėja jėgos pratimus. O štai važinėti dviračiu arba naudotis tokio tipo treniruokliais kinės vengia, kadangi Kinijoje anaiptol nesižavima ypač raumeningomis kojomis. Toje šalyje priimta manyti, kad kūnas yra gražus tada, kai kojos laibos, ir, tiesą sakant, būtent laibos kojos Kinijoje laikomos pagrindiniu idealios figūros elementu.

Adatų terapija

Adatų terapija yra vienas iš tradicinės kinų medicinos metodų, ypač plačiai taikomas gydant įvairiausius susirgimus, įskaitant nutukimą. Kartais kinės renkasi šį būda ir norėdamos atsikratyti dviejų–trijų kilogramų.

Dūriai adatomis veikia greitai ir efektyviai, bet yra visiškai nepavojingi. Adatos įbedamos į konkrečius taškus, esančius pagrindinių, per visą kūną einančių energetinių kanalų susikirtimo vietose. Procedūros trukmė – tik 30 minučių, o rodmenys svarstyklių ekrane pasikeičia jau po pirmo seanso: koks skaičius bus parodytas, lemia individualios organizmo ypatybės. Kinės šį metodą ypač mėgsta, nes jis nereikalauja nei jėgų, nei energijos.

Masažas

Po adatų terapijos svoris nukrenta gana greitai, tačiau kad rezultatas ilgiau džiugintų, be to, neimtų glebti oda, yra tiesiog būtinas masažas. Ši procedūra neturi nieko bendro su atsipalaidavimu: masažistas tarsi „surenka“ odą, kad ji taptų elastingesnė.

Masažas gražina kūno reljefą ir puikiai veikia, kai yra derinamas su adatų terapija. Pavasarį šių seansų derinys tampa ypač paklausus – taip jį besirenkančios kinės pasiruošia vasaros sezonui.

Žolelių arbatos

Kinai – natūralių kovos su antsvoriu priemonių šalininkai, taigi, vaistinėse parduodamos žolelių arbatos yra ypač populiarios. Reguliariai geriant konkrečius užpilus, iš organizmo ima šalintis toksinai ir skysčių perteklius, o šitai lemia svorio mažėjimą.

Prieš maždaug du dešimtmečius populiariausi žolelių deriniai pasižymėdavo agresyvesniu poveikiu ir kartais neleisdavo organizmui efektyviai pasisavinti maistinių medžiagų. Juos vartojant valgyti galima į valias, o svoris vis tiek krenta. Vis dėlto šiandien populiarinamos arbatos pasižymi nuosaikesniu, todėl saugesniu, be to, ilgalaikiu poveikiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)