– Papasakokite, kas yra tas tantrinis masažas?

– Paprastai kalbant, tai kūno masažas. Kuo jis skiriasi nuo kitų, kad į jį įeina genitalijų masažas tam, kad būtų suaktyvinta seksualinė energija. Ta energija yra naudojama tam, kad būtų pasiektas fizinis, emocinis ir dvasinis įsisąmoninimas ir būtų suteiktas malonumas. Beje, reikia patikslinti, kad tantrinis masažas nėra originaliai kilęs iš Tantros. Jis buvo sukurtas 1977 metais Vokietijoje.

– Tai galima sakyti, kad jis kilęs iš Vokietijos?

– Taip, jo šaknys Vokietijoje, bet panašaus pobūdžio masažai yra naudojami įvairiose kultūrose. Pavyzdžiui, polineziečiai turėjo panašaus principo masažą, tik jie jį vadino ekstatiniu masažu. Bet visų tokių masažų tikslas yra aktyvuoti, pabudinti ir transformuoti žmogaus energiją.

Žydra Geštautaitė

– Kaip jis atliekamas?

– Tantrinis masažas gali trukti 2-2,5 valandos. Pirmiausia vyksta pasikalbėjimas. Pakalbama apie tai, ką norime paleisti, kas vyksta, kokios mūsų intencijos, ką norime priimti. Tada paruošiamas kūnas. Atpalaiduojamas. Tam naudojamos įprastų masažų technikos: šiatsu ar kitokios. Kai prieiname arčiau kryžkaulio, imamės jame esančios energijos aktyvavimo. Labai daug darbo reikėtų skirti dubens raumenims. Ypač kai dirbama su moterimis, bet tinka ir vyrams. Emocinis paleidimas gali įvykti ir be lietimosi prie genitalijų, jei žinome tinkamus būdus. Jei nieko viduje nelaikome, masažas tiesiog suteiks didelį malonumą.

Po to pereinama prie priekinės kūno dalies. Krūtinė taip pat yra energijos aktyvavimo vieta. Paruošiame vaginą ir gaktą. Masažuojame aplink šias vietas. Galiausiai pereinama konkrečiai prie lytinių vietų. Yra įvairios technikos, kaip masažuoti genitalijas tiek iš išorės, tiek iš vidaus, bet svarbu stebėti žmogaus kūną, kaip jis kvėpuoja, kaip paleidžia energiją, mokoma paleisti ją garsu, nes per garsus atsiveriame. Kas yra įdomu, kad jei pažiūrėtume atidžiau į gerklės ir vaginos nuotraukas, pamatytume, kad ten yra daug panašumų. Todėl jei atveriame gerklę, atveriame save orgazmiškumui.

Pastebėjau, kad emociškai atsiverti ypač sunku yra vakariečiams vyrams. Jiems sunku paleisti emocijas. Dėl tokių dalykų porose ir kyla problemos – jos praranda tarpusavio ryšį. Moteris dažniausiai nenori sekso, nes vyras per trumpai tam ruošia jos kūną. O vyras sekso nori daugiau. Jo seksualumas atviras, bet emociškumas uždarytas. Moters atvirkščiai – emociškumas atviras, bet lytiškumas – ne. Tantrinis masažas padeda dirbti su abejomis šiomis silpnomis vietomis.

– Tai koks yra pagrindinis šio masažo tikslas?

– Yra trys pagrindiniai tikslai: transformacija, malonumas ir trauminių blokų paleidimas. Jei praeityje būta kokių nors traumų, jos įsisenėja ir gali trukdyti pajausti savo kūną. Juk dažnai moterys yra mokinamos būti geromis mergaitėmis, neprisileisti berniukų arti. Kai galiausiai tas yra leidžiama, mes jau būname užsivėrusios. Masažas leidžia atsiverti. Kartais net psichologas negali padėti, nes mentaliniame lygmenyje lyg viską ir sutvarkome, bet kūnas prisimena. Vagina turi labai daug nervų galūnėlių. Ji turi savo atmintį.

– O kuo tai naudinga vyrui?

– Taip pat, kaip ir moteriai – tikslas ir nauda yra tokia pati, tik skiriasi paties masažo technika. Dėl vyrų bėda yra ta, kad prasimušti į jų širdis yra sunkiau. Jie daugiau susifokusavę į fizinį seksą, o čia kalbame apie dvasinį, emocinį seksą. Fizinis seksas čia yra tik įrankis.

– Su kokiais mitais ir baimėmis tenka susidurti apie šį masažą?

– Kai kurie žmonės galvoja, kad čia nebus lietimosi, arba kad tai bus kažkas erotiško, painioja su lietimusi su laiminga pabaiga. Bet čia ne apie tai. Tai yra gilus, žmogų transformuojantis procesas. Būna žmonės išsigąsta, pabėga. Buvo viena moteris, kuri pabėgo, o dabar yra pati geriausia mano studentė. Aš ir pati kažkada pabėgau. Bet tantrinis masažas nėra baubas. Jį galima atlikti ir sau pačiai. Nes vyrams įprasta save liesti, o moterys tą daro rečiau. Vagina yra mūsų viduje, todėl jos nepažįstame. Bet reikėtų, juk tai susiję su mūsų sveikata. Turime magišką mygtuką, bet nemokame jo paspausti. O jo pagalba galėtume spręsti įvairias problemas. Gal net skyrybų sumažėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)