Atrodo, kad kiekvienas tiksliai žino, kaip puoselėti sveikus ir laimingus santykius, tačiau verčiau klausyti eksperto. Štai keturi sekso ir santykių terapeutės Tammy Nelson patarimai, kurių ji pati laikosi tam, kad palaikytų sveikus ir laimingus santykius santuokoje, skelbia wellandgood.com.

1. Aktyvus seksualinis gyvenimas

Lengva priprasti užmigti bežiūrint serialus, ką jau kalbėti apie tokį pat seksualinį polėkį, koks buvo per vadinamąjį medaus mėnesio santykių laikotarpį. Visgi, tam, kad išlaikytumėte ryšį, kartais teks išjungti tą serialą...

„Stengiuosi, kad turėtume pastovų ir jaudinantį seksualinį gyvenimą. Žinau, kaip svarbu mylėtis net tada, kai nesijaučiame seksualiai, nes esame pavargę, susiginčiję ar jaučiamės nutolę vienas nuo kito. Esame sutarę, kad rūpinsimės savo erotiniu gyvenimu ir tai padeda“, – sako T. Nelson.

2. „Niekada neikite miegoti susipykę“ taisyklės ignoravimas

Nors idėja neleisti pykčiui virti per naktį ir graži, tačiau terapeutės teigimu, „niekada“ ir „visada“ yra labai sukti žodeliai, kalbant apie santykius. Ilgalaikiuose santykiuose kartais visai nepraktiška bandyti „sutvarkyti reikalus“ prieš miegą.

„Tai veikė mūsų santykių pradžioje, tačiau jei būtume taip sprendę visus savo ginčus, iškalbėję visą kartėlį ir pyktį prieš ėjimą miegoti, ko gero, niekada neišsimiegočiau. Kartais problemos „išmiegojimas“ gali reikšti, kad atsibusime pailsėję ir tai, kas mus erzino vakar – šiandien nebeatrodys taip svarbu“, – sako santykių terapeutė.

3. Pasidomėjimas, kaip klostosi diena

„Atrodo, kad ši taisyklė visai nesudėtinga, tačiau kai esate ilgalaikiuose santykiuose, pasidomėjimas, kaip antrai pusei klostosi diena ir nuoširdus išklausymas, gali padėti sustiprinti tarpusavio ryšį“, – sako Dr. Nelson.

Taigi, pasistenkite pasikalbėti vakarienės metu ar po to, kai paguldote vaikus, o gal net telefonu, jei fiziškai nesate kartu. Ir nenuvertinkite „Kaip tavo diena?“ žinučių dienos eigoje.

4. Daugybė bučinių

Nors T. Nelson jau aptarė sekso svarbą santykiuose, tačiau yra galbūt net svarbesnis dalykas, kuris padės išlaikyti stiprius ir laimingus santykius – bučiniai.

„Bučiniai kartais dar intymesni nei seksas. Mes vis dar mėgstame bučiuotis, nors santuokoje esame ilgus metus. Taigi, mes praktikuojamės ir bandome bučiuotis vis geriau, ir sakome vienas kitam, kaip mums tai patinka. Su laiku bučiniai tik gerėja, tad rekomenduoju“, – sako terapeutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)