Moterų buvo paklausta, ką jos iš tiesų mano apie nerašytą vyrų „prievolę“ apmokėti sąskaitas pasimatymų metu ir ar nesijaučia skolingos, jei vyras apmoka, pavyzdžiui, vakarienę.

Čia moterų nuomonės išsiskyrė: vienos kaip mat atsakė, kad nėra nieko ypatingo apmokėti sąskaitą, o kitos kategoriškai to atsisakė – savo dalį jos nori sumokėti pačios.

Kai kurios diskusijos dalyvės teigė, kad leidimas vyrui apmokėti sąskaitą reiškia, kad jos yra susidomėjusios: „Jei leidžiu jam sumokėti už vakarienę, tai reiškia, kad noriu jį dar kartą pamatyti ir sumokėti kitą kartą. Jei neketinu eiti į kitą pasimatymą – būtinai pasidaliju išlaidas ir sumoku savo dalį. Vis dėlto, jei jis būtų atkaklus – leisčiau jam sumokėti.“

Tiesa, daugybė moterų teigė, kad santykių pradžioje visuomet siūlytų pasidalyti sąskaitą perpus: „Neleisčiau naujam vaikinui už mane mokėti, visuomet noriu pasidalyti sumą.“

Diskusijoje dalyvavo ir ištekėjusios moterys, o viena jų pasidžiaugė, kad už vakarienę visuomet moka jos vyras. Visgi, pinigai keliauja iš jų bendros sąskaitos.

Kita moteris teigė, kad jaučiasi pamaloninta, jei vyras pasiūlo sumokėti už vakarienę ir tiesiog padėkoja už tai. „Už tai jis nieko negauna, išskyrus padėką ir antrą pasimatymą. Žinoma, sukuria ir puikų pirmąjį įspūdį apie save. Džentelmenas nieko daugiau po pirmo pasimatymo ir nesitikėtų“, – sakė ji.

Moterys vieningai sutarė, kad vyras neturėtų tikėtis nieko mainais ir nesijaučia skolingos. „Jaučiuosi dėkinga ir vertinama, tačiau nesijaučiu skolinga, greičiausiai apmokėsiu kito pasimatymo sąskaitą. Dažnai apmoku visą pirmojo pasimatymo sąskaitą, tad jei vyras man perka vakarienę, tai daro todėl, kad aš jau pirkau jam vakarienę prieš tai.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)