Pirmas mitas: tinkami kosmetikos produktai panaikins poras

Nesinori būti blogų naujienų nešėjais, tačiau bet kokios priemonės, mažinančios poras, greičiausiai jums meluoja. Nors egzistuoja šimtai odos priežiūros ir makiažo produktų, kurie tvirtina atkemšantys, naikinantys ar maskuojantys poras, to padaryti tiesiog neįmanoma, nes poros - struktūrinė mūsų odos dalis. Nors užkimštos ir sudirgintos poros gali išsiplėsti ir pagilėti, jų bazinis dydis yra šimtu procentų genetiškai nulemtas dalykas.

„Joks produktas negali panaikinti jūsų porų, – aiškina Rachel Nazarian iš Niujorke įsikūrusios „Schweiger Drematology Group“. – Tam tikros sudėties produktai gali laikinai jas sumažinti, nes pašalinamos jas išdidinančios apnašos, kas paprastai vadinama „atkimšimu“, tačiau ilgainiui negyvos odos ląstelės, keratinas ir riebalai vėl susikaups ir jas padidins.“

Pasak grožio specialistės, norint laikinai sumažinti dideles poras, geriausia padeda retinoidai. „Priemonės su retinoidais stimuliuoja kolageno gamybą, kas gali sumažinti poras“, – aiškina R. Nazarian.

Antras mitas: reguliariai pakerpant plaukus jie auga ilgesni

Nors reguliarus pakirpimas prisideda prie plaukų grožio, tačiau jų dažnis neturi jokios įtakos plaukų augimui. „Pakirpimai gali padėti įveikti plaukų galiukų skilinėjimą, tačiau jeigu matuojate plaukų augimą nuo šaknų, pakirpimas plaukų greičiau augti tikrai nepriverčia“, – tikina plaukų stilistas Mattas Fugate iš „Serge Normant at John Frieda“.

Tačiau jeigu jūsų galutinis tikslas – užsiauginti ilgus plaukus, yra galimybių paspartinti jų augimą. Apskritai M. Fugate siūlo sumažinti galvos odai tenkantį stresą reguliariais galvos masažais. „Taip pat labai rekomenduoju investuoti į apsauginę priemonę nuo karščio, jeigu naudojate kaistančius prietaisus“, – pridūrė plaukų stilistas.

Plaukai

Trečia mitas: dantų pasta gydo spuogus

Visi turime draugą, kuris dievagojasi, kad dantų pasta nuo spuogų padeda ne ką prasčiau nei specialus kremas. Kaip yra iš tikrųjų? Dantų pasta yra pernelyg šiurkšti priemonė veido odai, tad gali ne juokais jai pakenkti.

„Šis mitas išpopuliarėjo dėl to, kad pasta yra lengvai prieinama kiekvieno spintelėje, o kadangi ji turi antibakterinių savybių, žmonėms atrodo, kad ji kovoja su spuogais, – toliau dėsto R. Nazarian. – Tačiau jeigu su akne kovojate dantų pasta, tai sutrikdo jūsų odos pH pusiausvyrą ir panaikina natūralius jos riebalus – tai sukelia sudirgimą, infekcijas ir, kai kuriais atvejais, aknės pablogėjimą.“

Vietoj dantų pastos tokiu atveju grožio specialistė siūlo rinktis specialiai jūsų odai paskirtus antibiotikus, kurie sunkiausiu metu visada padės. Salicilo rūgštis taip pat yra puikus pasirinkimas, jeigu reikia nedelsiant kovoti su spuogais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją