„Dažna moteris tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje jaučiasi nelygiavertė ir priklausoma nuo vyro finansiniu požiūriu – o tai nuodija tiek jos savivertę, tiek santykius su gyvenimo partneriu. Moterų finansinė nepriklausomybė ir didesnis savarankiškumas gali ne tik padėti moteriai jaustis laimingesnei, bet ir pagerinti santykius, padėti išsaugoti šeimas,“ – teigia konferencijos organizatoriai iš „Išdrįsk pradėti“ komandos.

Pasaulinio bestselerio „Turtingas tėtis, vargšas tėtis“ autoriaus Roberto Kiyosaki žmona, moterų finansų ir nekilnojamo turto ekspertė Kim Kiyosaki, kurios renginys tiesiogiai iš Maskvos bus transliuojamas praktinėje konferencijoje, teigia, kad turtingas vyras moteriai niekada nėra geriausias pasirinkimas siekiant finansinio saugumo: „Greičiau tai kalėjimas, nes visada jausi, kad nuo kažko priklausai. Turi išmokti pasirūpinti savo finansais pati. Pagrindinis uždavinys moterims, kurios jaučiasi nestabiliai dėl savo finansų – pradėti tuo domėtis. Ir tai nėra taip sudėtinga – tiesiog reikalauja laiko ir pastangų. Aš pati asmeniškai geriau rinkčiausi laikiną finansinį nestabilumą nei visą gyvenimą būti nelaiminga.“

Kim Kiyosaki dabar milijonierė ir sėkminga verslininkė, tačiau savo kelią link finansinės nepriklausomybės pradėjo tuščiomis kišenėmis. Prieš kelis dešimtmečius pradėjusi gilintis į nekilnojamojo turto subtilybes, Kim Kiyosaki įrodė, kad savo svajonių gyvenimą yra pajėgi susikurti pati. Dabar ji valdo 6500 nekilnojamo turto objektų, 2 viešbučius, 4 golfo aikštynus, turi komercinių pastatų ir žemės.

Keliaudama po pasaulį ji savo pavyzdžiu įkvepia tapti atsakingoms už savo gyvenimą, pradėti pelningą verslą ir mėgautis svajonių gyvenimu.

Kalbant apie finansus ir šeimos gerovę, statistika yra gąsdinanti – 50% santuokų baigiasi skyrybomis. Kim Kyosaki pabrėžia, kad pagrindine sutuoktinių ginčų tema tampa būtent finansai. Tad didesnis moterų finansinis išprusimas atneš didesnį jų pasitikėjimą savimi ir tuo pačiu norą kurti darnesnius santykius.

Pasak Kim Kiyosaki, kuri kartu su vyru Robertu Kiyosaki vadovauja žinomam prekės ženklui „Rich Dad Company“, jų santykiai stiprūs būtent dėl to, kad jie jau daug metų drauge mokosi finansų valdymo ir investavimo meno. „Kai išmokau investuoti – man nebereikia Roberto. Aš jo noriu, bet man jo nebereikia. Taip, kaip ir jam manęs,” – Kim džiaugiasi, kad juos jungia ne pinigai, o laisvas pasirinkimas būti ir augti kartu.

„Jei nori tapti labiau finansiškai išprususi, daugiau sužinoti apie investavimo subtilybes ar pradėti savo verslą – tai tikrai nereiškia, kad turi tai daryti atskirai nuo vyro. Atvirkščiai, finansinė edukacija yra tai, ką turėtumėte daryti drauge. Dažnai poros, ilgiau gyvenančios kartu, nutolsta, nes nebeturi bendrų interesų. Taigi tobulas scenarijus: mokytis ir augti kartu. Nesvarbu, ar verslą kuriate su vyru ar viena, vienas kito palaikymas ir padrąsinimas yra tai, kas sustiprins jūsų ryšį,“ – savo įžvalgomis dalijasi moterų finansų ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)