Šventiniai makiažai išsiskiria savo ryškiais akcentais, nekasdieniais atspalviais ir žavi tviskesiu. Makiažo meistrė pastebi, kad nors šventinių makiažų tendencijos kasmet yra labai panašios – blizgučiai, švytėjimas, auksinė, sidabrinė spalvos, – šiemet ypač madingi melsvi šešėlių atspalviai.

„Ši tendencija atėjusi iš 80-ųjų. Mėlyna turi labai daug atspalvių ir gražiai dera su auksine ar sidabrine spalvomis, tad drąsaus įvaizdžio mėgėjoms tai gali būti vienas iš šventinio įvaizdžio variantų. Žinoma, visada reikia atsižvelgti į veido bruožus, stilių ar net charakterio savybes, nes tik taip makiažas suteiks pasitikėjimo savimi ir leis jaustis žavingomis“, – pasakoja meistrė.

Kalėdiniai makiažai

Kurdama romantišką brunetės įvaizdį meistrė naudojo rausvus atspalvius, kurie atsispindi tiek ant akių, tiek ant skruostų ir lūpų. Šis variantas puikiai tiks toms, kurios kasdien nenaudoja makiažo ir šventės metu nori tik paryškinti gražiausius bruožus. Voko centre uždėtas blizgutis „pagauna“ natūralią ir dirbtinę šviesą, tad gražiai švyti, suteikdamas makiažui šventiškumo.

Kalėdiniai makiažai

Šviesiaplaukėms meistrė siūlo nebijoti ryškesnių spalvų. Tad kuriant antrojo modelio makiažą buvo parinktas klasikinis įvaizdis – šviesūs akių šešėliai, tobulas akių kontūras, raudonos lūpos ir šventinio įvaizdžio akcentas – sidabrinis blizgutis ant vokų.

Drąsioms ir mėgstančioms išsiskirti Ž. Sabaliauskaitė siūlo išbandyti mėlynus spindinčius šešėlius, kurie puikiai atrodo su „nude“ atspalvio lūpomis. Toks derinys sukuria drąsų, bet skoningą įvaizdį. Meistrė atkreipia dėmesį, kad ryškinant akis labai svarbu nepriekaištingai padengti veido odą maskuojamosiomis priemonėmis, tad pataria kruopščiai rinktis makiažo pagrindą.

Kalėdiniai makiažai

Grožio paslaugų registracijos platformos „BookitNow“ pardavimų specialistė Erika Butkienė pastebi, kad vis daugiau moterų ir merginų šventinį įvaizdį renkasi patikėti profesionalams, tad iš anksto rezervuoja laiką jų paslaugoms.

Norinčioms atrodyti stilingai, vizažo meistrė primena nepamiršti pagrindinės taisyklės – išlaikyti pusiausvyrą ir pasirinkti vieną dalyką, kurį ketinama ryškinti.

„Jei jūsų akcentas bus akys, lūpoms naudokite neutralaus atspalvius, o nusprendusios rinktis ryškias lūpas, akims užteks šviesaus spindinčio šešėlio ir kontūro. Žvilgsniui išraiškingumo suteikia dirbtinės blakstienos – jos atveria akis ir optiškai jas padidina. Taip pat subtiliai ir dailiai atrodo blakstienų kuokšteliai. Nepamirškite švytėjimą suteikiančios veido priemonės – ja pabrėžkite skruostikaulius, iškirptę ir pečius“, – patarimais dalijasi meistrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)