– Pradėkime nuo to, ar rudens makiažo krepšelis turėtų skirtis nuo vasaros?

– Ruduo yra prabangos metas, praturtinantis makiažo rutiną auksiškai rausvomis spalvomis ir tirštesnėmis, minkštesnėmis tekstūromis. Atšalus orui pakinta veido odos poreikiai, todėl itin svarbu ją tinkamai apsaugoti ir pamaitinti, o gamtos spalvos iš esmės mums nubrėžia tendencijas, kokias spalvines gamas pasirinkti kasdienai ar progai.

– Jei kalbėsime apie makiažą, pradėkime nuo kreminės pudros. Jei vasarą dažna moteris naudojasi BB kremais, kokią rinktis rudeniui?

– BB kremo naudojimas nepriklauso nuo sezono, dažniausiai jį renkamės tuomet, kai norime tik sulyginti veido odos spalvą, bet nesiekiame efektyvaus maskavimo. Jeigu BB yra vandens pagrindo ir jo sudėty mažai ar visai nėra keramidų, atėjus šaltesniam orui gali nebetenkinti odos poreikių ir susigerti/išsausėti netolygiomis dėmėmis. Dėl šios priežasties puikia alternatyva yra po įprasto drėkinančio kremo veidą padengti drėkinančios funkcijos, geresnio maskavimo skysta pudra. Pastarosios maskavimo intensyvumą galite kontroliuoti sumaišydamos skystą pudrą su skystu „hailaiteriu“ (jei neturite, tinka ir tas pats jau panaudotas drėkinantis kremas).

Makiažas

– Kaip dėl veido modeliavimo, ar jis šį rudenį dar madingas, o gal atsisakyti?

– Modeliavimas negroja pirmu smuiku ir šį sezoną. Iš esmės apsiribojama ne tamsinimo technika, kaip įprasta, o centrinės veido zonos bei paties skruostikaulio šviesinimu. Tokiu atveju labai svarbu skystą pudrą rinktis „gyvo“ atspalvio, kuris nepadaro veido šviesesnio nei likusi kūno spalva.

– Kokios spalvos skaistalus rinktis?

– Pirmiausia reikia atsižvelgti į individualų savo spalvinį tipą, tačiau turėkite omeny, jog rudeniui būdingi skaistalai su pašiltintu tonu. Persikiniai atspalviai mums labai tinka, susikuria spalvų darna ir harmonija, kuomet spalvos persipina su natūralia odos rausvumo spalva.

– Kokios formos antakiai šį sezoną yra madingi?

– Jokios grafikos, jokios juodos spalvos. Antakiai turi būti tvarkingi, išlieka aktuali laminavimo tendencija. Antakius ryškinti reikėtų štrichiniu rankos judesiu teptuku su šešėliu arba tiesiog plonu pieštuku, o vėliau peršukuoti per visą antakių ilgį ir užfiksuoti plaukelius permatomu geliu.

– Kaip dėl šešėlių? Kokiomis spalvomis pasirūpinti?

– Nereikia daug. Užtenka 4 bazinių spalvų: tamsiai ruda matinė (prie blakstienų), persikas arba „Dusty Rose“ su aukso priemaiša (judrusis vokas), dramblio kaulo ir šampaninės miksas (vidinis kampas). Kaip minėjau, ruduo – prabangos metas, tad paskutinė spalva „Capuchino“ su metalic efektu. Ji efektingai atrodo tiesiog būdama viena ant judriojo voko.

Asociatyvioji nuotr.

– Šešėliai ar pravedimas?

– Šešėliai užima daugiau laiko, tačiau leidžia natūraliau pamodeliuoti akį. Pravedimas įvaizdžiui sukuria griežtumo, paryškina blakstienų augimo liniją. Tobula jei yra laiko ir noro viską derinti drauge. Visgi rudens sezonui, kuomet ore tvyro dar tokios emocijos, kaip jaukumas, romantika – verčiau rinktis šešėliavimą.

– Jei pravedimas – kokias spalvas rinktis?

– Ypatingai tinkamos spalvos: sodraus raudono vyno, baklažaninė, žalia su gelsvumo priemaiša (samaninė). Auksinis, bronzinis pravedimai taip pat puikus pasirinkimas. Vėlgi nepamirštant, jog pravedimas dar turi derėti prie moters akių spalvos.

– Ar šį rudenį vis dar madingas natūralumas makiaže? Nude makiažas?

– Veido dengimo, maskavimo, modeliavimo etapuose tikrai taip, natūralumas ir ypatingas dėmesys odos poreikiams yra ir bus itin populiaru. Visas makiažo vaizdas yra gražiai sulietas, paryškinti bruožai subtiliai. Sveikai švytinčio veido efektas vis dar topuose.

Vis dėl to lūpų ir akių makiaže yra visiška kontraversija, nes teigiamai vertinami ir įdomesni šešėliavimo bei lūpų dažo spalviniai pasirinkimai. Spalvos žmogui padeda išreikšti save ir kai kuriais atvejais makiažas tampa viso susikurto kostiumo aksesuaru. Tad jeigu spalvos sudėliotos reikšmingai suderinus su apranga bei dienos tikslu – puiku!

Kaip pavyzdys, nenustebkite jei pamatysite moterį, kuri visiškai neslepia savo strazdanų, turi vešlius antakius pašukuotus į viršų, pasidažiusi persikiniu šešėliu, kuris gerokai išeina iš akies išorinio kampo ir nutęstas link smilkinio formuoja privertą katės žvilgsnį, tačiau visiškai be jokio blakstienų tušo. Visa tai daug pasako apie vidinį pasaulį. O vidinis pasaulis dabar labai madingas!

– Blakstienos – rinktis klasikinį juodą tušą ar spalvotą?

– Jeigu įvaizdžiui reikia nuotaikos, o blakstienų tušas lengviausias kelias to pasiekti – kodėl gi ne. Tačiau labiau „trendina“ juodas, tamsiai rudas tušas arba tiesiog – jokio tušo, o pvz.: blakstienų laminavimas.

– Lūpdažis – kokiais pasirūpinti atėjus rudeniui?

– Lūpdažis šlapias ir maitinantis. Matines tekstūras patraukite kuriam laikui. Lūpdažis, kad ir spalvingas, tačiau populiarus neintensyvus, prislopintas. Visi ne itin tamsūs rudi atspalviai puikiai tiks rudeniui. Verta turėti ir minkštą lūpų pieštuką, o pabaigoje lūpas perdengti tiesiog lūpų blizgiu. Nepabijokite lūpų blizgio su blizgiomis dalelėmis, jos taip pat ne tik padės sukurti prabangų įvaizdį, tačiau vizualiai putlina lūpas ir išlygina lūpų reljefo netolygumus, mažiau pastebima lūpų asimetrija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją