Pipirmėtė. Nors pipirmėtė ir naudinga organizmui dėl daugybės priežasčių, tačiau ne prieš miegą, nes gali sukelti rėmenį.

Dauguma daržovių, ypač brokolių, kopūstų, morkų ir žiedinių kopūstų, turi daug skaidulų, kurios lėtai juda per virškinimo sistemą. Taigi, jei valgysite daugybę šių daržovių prieš miegą, jūsų kūnas vis dar rūpinsis virškinimu, o ne ramiu miegu, tad tai trukdys gerai pailsėti.

Pasirodo, kad svogūnai gali kelti pilvo pūtimą, nes juose yra fruktano – medžiagos, kurios labai daug žmonių nevirškina. Papildomas spaudimas skrandyje gali sukelti refliuksą. Taigi, jei gaminate sveiką vakarienę, pasistenkite nepadauginti svogūnų.

Žinoma, kad tam tikri riešutai ar sėklos gali būti puikus užkandis žiūrint filmą prieš miegą, tačiau tokio maisto reikėtų vengti dėl jo suteikiamos energijos, kurios naktį miegodami tikrai neišnaudosite.

Prieš naktį neprisikirskite ir mėsos produktų. Įvairios dešrelės ir kiti mėsos gaminiai turi didelį kiekį tiramino – aktyvios toksinės medžiagos, kurios veikimas primena adrenaliną.

Kajeno pipirai ar tabaskas puikiai padeda norint atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, tačiau gali tapti tikru priešu miegui dėl rėmens arba pakeltos kūno temperatūros, kuri trukdys užmigti.

Jei turite didelę dėžutę šokoladinių ledų ir juos suvalgote prieš gulant – galite pamiršti ramų nakties miegą. Tai aiškinama dideliu ir lėtai virškinamu riebalų kiekiu. Verčiau suvalgykite neriebaus jogurto ar išgerkite pieno.

Gabalėlis juodo šokolado gali būti puiki priemonė stimuliuoti smegenims ir medžiagų apykaitai, tačiau tikrai nepadės užmigti, nes turi kofeino. Pagrindinė taisyklė – kuo tamsesnis šokoladas, tuo daugiau kofeino jis turi. Taigi, jei negalite ištverti be šokolado gabalėlio prieš miegą, verčiau jau rinkitės baltą.

Prieš miegą netinka ir žalia arbata – ji gali sukelti nervingumą ar nerimą.

Žinoma, dieną turėtumėte gerti daug vandens, tačiau jei padauginsite jo prieš miegą – greičiausiai teks kelis kartus naktį atsikelti ir pasinaudoti tualetu. Taigi, verčiau vartokite vandenį visą dieną, o ne bandykite kompensuoti jo trūkumą vakare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)