– Papasakokite, kokios lytinių organų plastinės operacijos yra populiariausios, o kurios Lietuvoje – rečiausiai atliekamos?

– Tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje lytinių organų plastinės operacijos sprendžia labiau medicinines nei estetines problemas. Vis dėlto, tokios operacijos, lyginant su kitomis, nėra dominuojančios.

Pavyzdžiui, tarp moterų populiariausios yra krūtų didinimas, riebalų nusiurbimas, akių vokų plastika, pilvo plastika, nosies formos korekcija.

Tarp vyrų TOP5 – akių vokų plastika, riebalų nusiurbimas, ginekomastija arba vyrų krūtų mažinimas, nosies ir ausų korekcijos.

Intymi sritis – vis dar pilna įvairiausių tabu, o ypač Lietuvoje. Nors pastaruoju metu lytinių organų operacijų skaičius pradėjo augti.

Kalbant apie lytinių organų plastines operacijos, dažniausiai minima yra labiaplastika arba lytinių lūpų plastika. Jų pasaulyje kasmet padaroma apie 150 tūkst.

Mūsų plastinės chirurgijos centre kas mėnesį padarome apie 8-10 lytinių lūpų operacijų.

Labiaplastika atliekama tada, kai moters didžiosios lytinės lūpos nedengia mažųjų (vidinių). Tai gali būti įgimta problema, tačiau gan dažnai ji atsiranda bręstant, po gimdymo, nukritus svoriui ar menopauzės metu. Jos traukiasi ir su amžiumi, kai vyresnio amžiaus moterims pradeda nykti riebalinis audinys.

Kalbant apie vyrus, retokai – gal kokį kartą per trejus metus – sulaukiame kreipimosi dėl varpos didinimo operacijos. Tačiau mes jų neatliekame. Esame tos pačios nuomonės, kaip ir didžioji pasaulinės medikų bendruomenės dalis, kad varpos didinimo operacija nėra saugi ir veiksminga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją